Twenterand

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie Sportlust Vroomshoop

Door de redactie

In een bomvol clubhuis hield Sportlust Vroomshoop zondagochtend 5 januari traditioneel haar nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Marc Kosse nam de aanwezig leden, sponsoren en gasten mee in een jaaroverzicht van 2019 en een vooruitblik naar 2020, waarin Sportlust haar zeventigjarig bestaan gaat vieren.

Op voetbaltechnisch gebied kon de voorzitter een nieuwe hoofdtrainer presenteren. Ruud Bruns is vanaf 1 juli de opvolger van Job Lamberink, die na twee seizoenen zijn trainerscarrière vervolgd bij voetbalvereniging Bruchterveld. Met Bruns (afkomstig uit Borne, momenteel werkzaam bij KOSC) denkt Sportlust opnieuw een jong en ambitieus trainerstalent te hebben vastgelegd, passend bij de selectie.

Loopgroep

De loopgroep is alweer ruim acht jaar onderdeel van omnivereniging Sportlust en kent ondertussen meer dan 100 leden. De trainingsopzet is afgelopen jaar met succes aangepast en uitgebreid. De hardloopclinic is nog steeds een goed moment voor nieuwe hardlopers om kennis te maken met de club. Komend jaar wordt trailrunning toegevoegd aan de mogelijkheden binnen Loopgroep De Zandstuve. Afgelopen jaar is voor het eerst de 'Halve van Vroomshoop' georganiseerd. De organisatie mag terugkijken op een succesvolle eerste editie. Ook maakt de Zandstuve Bosloop weer onderdeel uit van de Crosscompetitie. Zaterdag 11 januari is wederom een Zandstuve Bosloop. Op 1 maart staat 'de Halve van Vroomshoop' weer gepland. In februari of maart start er onder begeleiding van Jacqueline Davenschot een nieuw hardloopclinic.

Rookvrij

Een jaar geleden is met de Vroomshoopse Boys besloten om het complex op zaterdagmorgen tot 12.00 uur rookvrij te houden. Zij blijven dit uiteraard handhaven. Ze verwachten wel steeds dichter bij een compleet rookvrij sportcomplex te komen.

Tijdens de aankomende zomerstop wordt het kunstgrasveld op sportpark De Bosrand, dat er al in 2008 lag, vervangen door een nieuwe kunstgrasmat.

Het clubhuis is klaar voor het aanstaande 70-jarige jubileum (4 juni 2020). Onlangs is de ruimte achter de bar vergroot, zijn de koelvitrines en gordijnen vernieuwd en is een nieuw kassasysteem in werking genomen. Ook de zonnepanelen doen goed werk, waarbij de club ondertussen alleen nog betaalt voor de netwerkkosten.

De gemeente heeft vorig jaar de bezuinigingsdoelstelling voor de sport aangepast van 100.000 naar 50.000 euro. Op zich een mooie bijstelling, maar er moet dus nog steeds bezuinigd worden. De verhoging van het huurtarief van tien procent voor het sportpark is wel even slikken. Daarnaast wordt nog gekeken naar verduurzaming met toepassing van LED-verlichting langs de velden. De club is benieuwd hoe dit vorm krijgt.