Twenterand

Driedaagse concours

Door de redactie

Na 47 jaar gaat het drie-daagse Hemelvaartconcours Vriezenveen over naar de Grote Prijs van Twenterand, en zoals vertrouwd gewoon in het hemelvaartweekend. Hiermee is de Stichting Hemelvaarconcours te Vriezenveen er van overtuigd voor hippische sport een uitdagend meerdaags concours aan te bieden.

In 2018 ging het Hemelvaartconcours van de Vjenneruiters, helaas voor het organiserend bestuur, voor het eerst, door te weinig deelname, in 46 jaar niet door. Tegelijkertijd gaf de stichting aan voor 2019 een ander attractief concept te willen gaan doorvoeren. Met de Grote Prijs van Twenterand denk de stichting het juiste concept in handen te hebben

Attractief concours

Dit jaar zijn er de disciplines springen en dressuur voor zowel de paard- als de ponyrijdende ruiters/amazones. Na een afwezigheid van ruim 8 jaar is besloten, net als in het verleden, om de dressuurwedstrijden weer onderdeel uit te laten maken van het hemelvaartconcours. Voor de paarden (springen en dressuur) zullende kwalificatiewedstrijden voor de Grote Prijs van Twenterand verreden worden op donderdag en de zaterdagmorgen. Voor de pony's (springen en dressuur) zullen zowel de kwalificatiewedstrijden als de Grote Prijs van Twenterand verreden worden op vrijdag 31 mei. Met voor de Grote Prijs van Twenterand een gezamenlijke prijzenpot van 1.800 euro heeft het voor de 4 rubrieken een grote aantrekkingswaarde voor de hippische sportbeoefenaar. Naast deze prijzenpot zullen er ook geldprijzen te winnen zijn in de verschillende kwalificatierubrieken.

De Groenste Grote Prijs

Met het nieuwe concept is de stichting Hemelvaartconcours te Vriezenveen er ook van overtuigd meer uit de samenwerking met de lokale ondernemers te halen. Uit ervaringen van andere Grote Prijzen leert men dat de exposure die dergelijke wedstrijden heeft ook voor de ondernemers in de regio interessant zijn. Tevens heeft de stichting zich als doel gesteld om binnen 3 jaar het Groenste concours te organiseren in Nederland. Hiervoor zal onder andere ook het bedrijfsleven in Twenterand worden benaderd hoe hier invulling aan kan worden gegeven. De accommodatie van PSV De Vjenneruiters en de Grote Prijs van Twenterand bieden volgens de stichting voldoende uitdagingen om aan deze doelstelling te voldoen.

Inschrijven

Inmiddels zijn de inschrijvingen al een tijd opengesteld via verschillende websites en e-mailadres: secretariaat-vjenneruiters@outlook.com. Voor meer informatie kan ook de website www.groteprijsvantwenterand.nl worden bezocht.