Twenterand

Drie voorleeskampioenen 2021 in de gemeente Twenterand

Door de redactie

De Bibliotheek Twenterand organiseerde ook in 2021 een gemeentelijke ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van 17 basisscholen in Twenterand hebben dit jaar een voorleesfilmpje gemaakt waarin zij hun voorleestalent konden tonen.

Na een spannende strijd werden Niels Nijkamp van cbs de Pölle, Merel Bakker van Daltonschool De Maten en Myrthe Waanders van cbs De Regenboog de voorleeskampioenen van de gemeente Twenterand. Deze drie kampioenen gaan Twenterand op 3 maart vertegenwoordigen in de regionale halve finale. De winnaars hiervan gaan door naar de provinciale finale.

De jury van de Voorleeswedstrijd, Hélene Huizenga (professioneel verteller) en Sipy Bos (leesconsulent Bibliotheek Twenterand) keken en luisterden vol verbazing naar alle ingezonden voorleesfilmpjes. Uiteindelijk kozen zij de drie winnaars in Twenterand. Niels Nijkamp, die voorlas uit 'Harry Poter en de geheime kamer' nam het publiek helemaal mee in het verhaal en las enthousiast voor. Merel Bakker las voor uit 'Blauwe Plekken' van Anke de Vries. Volgens de jury was zij een winnaar door haar goede stemgebruik en mooie intonatie. Als derde winnaar werd Myrthe Waanders aangewezen. Zij las voor uit 'De Griezels' van Roald Dahl. Zij las duidelijk en rustig voor met mooie tempowisseling waar dat in de tekst nodig was. De drie winnaars ontvangen een boekenbon en een oorkonde.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Lezen en de Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon.