Twenterand

Dorpsraad Vriezenveen "betreurt individuele actie"

Door de redactie

Het bestuur van de Dorpsraad Vriezenveen betreurt de ophef die is ontstaan nadat de raad, samen met de andere dorpsraden binnen de gemeente, verklaarde tegen de plannen voor het nieuwe zwembad te zijn. In een persbericht ontkent het raadsbestuur dat er een scheuring is binnen de raad en spreekt het bestuur van een "onaangekondigde individuele actie".

Eind vorige week kwam de Dorpsraad Vriezenveen in het nieuws nadat bestuurslid José Bosch-Höfte haar taken neerlegde, mede uit onvrede over de wijze waarop de raad kwam tot het innemen en bekendmaken van een standpunt inzake het nieuwe zwembad. Zo zouden in de aanloop daarnaartoe kritische e-mails over dat onderwerp niet met het hele bestuur zijn gedeeld. Op regionale en sociale media was vervolgens te lezen dat zeker twee en mogelijk drie bestuursleden hun taken zouden neerleggen.

In het persbericht van dinsdag 16 juni reageren de overgebleven bestuursleden op de ontstane ophef. Het bestuur spreekt tegen dat er sprake is van een scheuring en spreekt van een onaangekondigde individuele actie van een bestuurslid. Ook is het bestuur zeer verontwaardigd over wat zij omschrijft als foute berichtgeving in de media die "gebaseerd is op aannames en niet op feiten". Wel overeenstemming is er over het feit dat Bosch-Höfte niet langer deel uitmaakt van het bestuur: "Betreffende bestuurslid heeft ontslag ingediend, welke door het bestuur is geaccepteerd". Onder het persbericht staan de namen van de zes overgebleven bestuursleden.