Hardenberg

Diverse bijeenkomsten in de regio

Door de redactie

Alzheimer Cafés

Niet alles is online of vanuit een boek of cursus te leren. Soms heb je gewoon behoefte aan persoonlijk contact met mensen die weten waarover het gaat. Daarvoor is het Alzheimer Café. Acht keer per jaar is er een bijeenkomst. Deze heeft een inspirerend, informatief en soms ook confronterend thema. Je kunt rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussie en gezelligheid. Het Alzheimer café is er voor iedereen die met dementie te maken heeft. U hoeft zich niet aan te melden. De toegang is gratis, evenals het kopje koffie of thee.

Alzheimer Café Dedemsvaart/Balkbrug

Het Alzheimer Café gaat verhuizen. Ze gaan de Magnolia verlaten, omdat deze ruimte een andere bestemming krijgt. Met ingang van het nieuwe jaar zullen de bijeenkomsten plaatsvinden in het Zorgcentrum aan de Schuttevaer in De Haven (de voormalige dagverzorging). Ze starten op dinsdag 14 januari met als thema: "Hoe betrek je de buurt".

Het programma besteedt aandacht aan de impact van dementie in de samenleving. De avond heeft het karakter van een training die een uur zal duren en wordt gegeven door trainers van Samendementievriendelijk. Er worden enige praktijksituaties nagespeeld, die vervolgens met elkaar worden besproken. Na de pauze komt het stellen van een duidelijke hulpvraag en het bieden van gerichte hulp aan bod. Neem zoveel mogelijk mensen mee.

Ben jij buur, vriend(in), familielid of verenigingsmaatje van iemand met dementie? Leer hoe je met een klein gebaar groot verschil kunt maken. Er wordt afgesloten met een hapje en een drankje. U kunt dan kennis maken met de nieuwe gespreksleider en coördinator van het Alzheimer Café: Vroukje Haanstra. Na elf jaar neemt Adé van de Belt afscheid.

Het nieuwe jaarprogramma ligt al weer klaar. Het Zorgcentrum Schuttevaer is gevestigd aan de Schuttevaer 35 in Dedemsvaart. De inloop is vanaf 19.00 uur en de aanvang van het programma is 19.30 uur.

Alzheimer Café Hardenberg

Op dinsdag 21 januari 2020 is er weer een Alzheimer Café in het Boomstamrestaurant Het Heemse aan de Blanckvoortallee 2. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en omstreeks 21.30 uur is de afsluiting. Niet alles is online of vanuit een boek of cursus te leren. Soms heb je gewoon behoefte aan persoonlijk contact met mensen die weten waarover het gaat. Daarvoor is het Alzheimer Café.Acht keer per jaar is er een bijeenkomst. Deze heeft een inspirerend, informatief en soms ook confronterend thema. Je kunt rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussie èn gezelligheid.

Het Alzheimer café is er voor iedereen die met dementie te maken heeft. Het thema voor deze avond is: 'Dementie, je zal het maar hebben....' Jaap Muilwijk, arts in de ouderenzorg, komt informatie geven over de ziekte, het ziekteproces, welke meest voorkomende vormen er zijn, en meer. Er is een boekentafel en informatie vanuit Alzheimer Nederland aanwezig.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erna Martens via Carinova Mantelzorgondersteuning, 0900 ¿ 8662, of met Nora Wolsleger, maatschappelijk werker ouderenzorg van de Saxenburg, 0523 ¿ 277 000.

Nieuwjaarsborrel Parkinson Café Hardenberg e.o

Op donderdag 16 januari 2020 bent u van harte welkom bij het Parkinson Café, Op deze middag komt Ger Bakker van OIM Hoogeveen ons iets vertellen over aangepaste schoenen. Dit zal onder andere gaan over de redenen waarom een schoen wordt aangepast en wat procedure van aanvraag tot schoen is. Verder is er de nieuwjaarsborrel met een hapje en een drankje, waarbij er volop gelegenheid is om met elkaar te praten. De bijeenkomst duurt van twee tot vier uur en is in het wijksteunpunt 'de Schout', Schoutenhof 27, 7773 CC Hardenberg. Dit is in de wijk Marslanden.

Toegang is gratis, wel wordt een bijdrage van twee euro gevraagd voor koffie/thee en cake. Er is ook weer een lectuurtafel aanwezig.

Het Parkinson Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met parkinson of parkinsonismen, hun partners, familieleden, mantelzorgers en andere belangstellenden.

Meer informatie: Joke Pullen, 06-14056171, info@parkinsoncafehardenberg.nl of kijk op Facebook: https://www.facebook.com/parkinsoncafehardenberg/

Graag zien we u op donderdag 16 januari 2020!