Twenterand

Dierenartsenpraktijk Oosteinde naar de Wethouder Potstraat

Door de redactie

Dierenartsenpraktijk Oosteinde in Vriezenveen gaat verhuizen en zal vanaf 23 maart praktijk voeren vanaf de Wethouder Potstraat. Op deze nieuwe locatie, voor velen bekend als het oude groenekruisgebouw, heeft de praktijk meer ruimte om gezelschapsdieren te ontvangen en behandelen, en is het een betere uitvalsbasis om veehouders en paardeneigenaren op locatie te bedienen.

In het nieuwe pand zijn ondermeer twee spreekkamers, een operatiekamer, een röntgenruimte, een aparte honden- en kattenopname en een voorbereidingsruimte gerealiseerd, om betere zorg te kunnen leveren aan gezelschapsdieren. Ook is de praktijk voorzien van een laboratorium en een ruime apotheek om de landbouwhuisdieren, met name rundvee, te bedienen.

Door groei in zowel de landbouwhuisdieren als de gezelschapsdierentak groeide de dierenartsenpraktijk uit zijn jasje op het Oosteinde. Het pand aan het Oosteinde heeft al een lange geschiedenis als praktijkpand. Dierenartsen Mulder, Sol en tandarts Meilenhorst hebben hier hun praktijk gerund. Vanaf 1990 draait Dierenartsenpraktijk Oosteinde vanaf deze locatie, als voortzetting van de landbouwhuisdierentak van dierenarts Abma, jarenlang met dierenarts Oscar Rego aan het roer.

In 2019 heeft Rego het stokje over gedragen aan de jongere generatie, dochter Gabriela Rego, Bert Lansink en Vera Laning-Captein. Omdat de praktijk niet langer aan het Oosteinde blijft, verandert de naam van DAP Oosteinde naar Dierenartsenpraktijk Vriezenveen. De openingstijden en bereikbaarheid blijven zoals klanten gewend zijn. Deze jongere generatie heeft veel zin om de huidige praktijk op de nieuwe locatie voort te zetten.

Open dag

Op zaterdag 2 mei staat een open dag op de planning, zodat een ieder die nieuwsgierig is een kijkje kan komen nemen in het nieuwe pand. Uiteraard is het nog wel afwachten of de open dag doorgang kan vinden met de actuele corona-problematiek. Op www.dapvriezenveen.nl kunt u hier te zijner tijd meer informatie over vinden. We verwelkomen u graag in ons nieuwe pand of op de open dag.