Twenterand

Dianne Companje genomineerd voor TaalHeldenprijs

Door de redactie

Dianne Companje, Taalpuntcoördinator bij Bibliotheek Twenterand en columnist voor De Toren Van Twenterand, is door Stichting Lezen & Schrijven genomineerd voor de TaalHeldenprijs 2019. Dianne dingt mee in de categorie Bruggenbouwers.

De TaalHeldenprijs wordt sinds 2015 uitgereikt door de Stichting Lezen & Schrijven. Daarbij zet zij mensen in het zonnetje die bijzonder actief zijn in de aanpak van laaggeletterdheid. Er zijn drie categorieën TaalHelden: Taalcursist, een (voormalig) laaggeletterde taalcursist en/of Taalambassadeur; Taalbegeleider, een persoon die lees- en schrijfcursisten begeleidt; Bruggenbouwer, een samenwerkingverband of persoon die zich inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid.

De winnaars ontvangen onder andere een cheque ter waarde van 2.500 euro. Het bedrag moet worden besteed aan talbevorderingsinitiatieven en/of de aanpak van laaggeletterdheid. De prijs wordt uitgereikt door Prinses Laurentien, de oprichtster van Stichting Lezen & Schrijven.