Twenterand

Dertig jaar Expositiehuis Den Ham

Door de redactie

Al dertig jaar organiseert de Stichting Expositiehuis Den Ham tentoonstellingen met hedendaagse beeldende kunst. Het jubileum wordt gevierd met de expositie 'Kunst uit Huis', met werken van de Vrienden van het Expositiehuis. Burgemeester Van der Kolk opende de expositie op vrijdag 8 november.

Dertig jaar geleden begon het allemaal met een expositie met werken van Charlotte van Pallandt. Heel diverse tentoonstellingen volgden met schilderijen, beelden, grafiek, sieraden, tekeningen, glas, foto's, aquarellen, gemengde techniek, keramiek... Een hele rij kunstenaars werd in de loop der jaren uitgenodigd om hun werk in diverse stijlen te tonen. Nu is de vrienden van het Expositiehuis gevraagd om werk uit hun huis aan elkaar te laten zien. Dat heeft een flinke variatie aan kunst opgeleverd: werken met een persoonlijk verhaal, door veel verschillende kunstenaars gemaakt, soms door de eigenaar zelf gemaakt. Bijna alle soorten kunst van de afgelopen dertig jaar komen aan bod. Zoals ze al vele jaren doen, hebben Anne de Olde en Annie Kremer daar een boeiende expositie van weten samen te stellen: Kunst uit Huis. De officiële opening werd vrijdag verricht door mevrouw Annelies van der Kolk, burgemeester van Twenterand. Gert Hofman gaf op ludieke wijze zijn kijk op kunst en kunstenaar.

Bekijk de expositie

U wordt van harte uitgenodigd om Kunst uit Huis te bewonderen in het Middendorpshuis aan de Grotestraat 4 in Den Ham. De tentoonstelling is te zien van 13 november tot en met 13 december, op woensdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens het Historisch Schouwspel op 7 december is het museum extra geopend.