Twenterand

Deelname Skeeler- en Wielerclub Twenterand aan 6-uurs race 24KiKa

Door de redactie

Dit jaar wordt voor de zeventiende keer de skeeler-estafette '24KiKa ¿ skaten tegen kanker' georganiseerd. In de Coronatijd is alles anders: dit jaar geen 24 uur, de race blijft beperkt tot 6 uur op zaterdag 5 september. Wat blijft is de locatie en dat is de baan van FlevOnice te Biddinghuizen.

X6 Ltda

Ook dit jaar is de opbrengst in zijn geheel bestemd voor KiKa. Ook de 6-uurs race wordt in estafettevorm verreden, maar deze keer zijn er vanwege de verkorte uitvoering ook veel solo-aanmeldingen. De club uit Twenterand levert opnieuw een groot aandeel met maar liefst 29 deelnemers, waaronder negen solorijders en dertien jeugdleden.

Er wacht de skeeleraars een stevige uitdaging, want FlevOnice ligt in de polder en daar waait het altijd. Hoewel het seizoen pas laat op gang kwam is er de afgelopen periode toch nog flink getraind op de baan aan de Geesterenseweg. Ook op de wegen in de verre omtrek werden de nodige kilometers gemaakt.

De stichting KiKa werft fondsen die ten goede komen aan een betere behandeling en genezing van kinderkanker. De opbrengst van 24KiKa komt volledig ten goede aan dit doel. De laatste jaren leverde dat steeds een bedrag van rond de 100.000 euro op en dit jaar ligt de lat nog hoger.

De leden van Skeelerclub Twenterand zijn, naast de training, dan ook druk met de verkoop van loten en het werven van sponsoren: een topprestatie leveren voor jezelf, voor elkaar en vooral voor KiKa.