Twenterand

Deelname Sarah en Maud op voorrondes NK Twirl

Door de redactie

Zaterdag 16 november namen Sarah Offringa en Maud Jansen, van de Harmonie Vroomshoop, deel aan de voorrondes van het NK Twirl in Almere. Uit het hele land kwamen deze dag de twirlsters bij elkaar om onderling te strijden om bij de beste vijftien te horen die door mogen naar het NK. Het was een dag met maar liefst 219 optredens.

Voor Sarah was dit een onbekend gebeuren. Maud heeft al meerdere keren op de voorrondes en het NK gestaan. Sarah deed mee met haar 1-baton onderdeel in een deelnemers veld met 30 tegenstanders. Sarah liet een mooie 'no drop' routine zien. Ondanks dat plaatste ze zich niet in de top 15. Sarah zelf was zeer tevreden over haar optreden en vond het een mooie ervaring.

Maud deed met twee onderdelen mee. Met haar 1-baton streed ze tegen 45 andere meisjes, en liet ze zien dat ze de routine goed onder controle had. Hiermee plaatste ze zich in de top 3 met een derde plaats. Met Maud haar solo dance moest ze het tegen 39 andere sterke twirlsters opnemen. Maud liet een sterke show zien waarin ze mensen beroerde met haar dance, op muziek uit de musical de Trolls 'True Colors'. Dit werd dan ook door de jury beloond met een eerste plaats. Maud heeft zich met al haar drie onderdelen, 1-baton, solo dance en haar X- strut, geplaatst voor deelname op het NK in Almere op 14 en 15 december. Ook Maud was meer dan tevreden over haar optredens en gaat weer volop aan het trainen voor het NK.