Twenterand

De Vriezenhof zet eerste stap naar nieuwbouw

Door de redactie

Woon- en zorgcentrum De Vriezenhof werd op woensdag 4 september officieel eigenaar van het gebouw aan de Jonkerlaan 5 in Vriezenveen. Hiermee is de Vriezenhof eindelijk in Vriezenveense handen. De locatie werd tot voor kort gehuurd van woningcorporatie Habion.

Directeur Paul de Jongh benadrukt de impact van de eigendomsoverdracht: "Nu het pand daadwerkelijk ons bezit is, kunnen we onze plannen voor de toekomst verder concretiseren. We gaan namelijk onze centrale plaats in Vriezenveen verder uitbouwen. De Vriezenhof wil, mede door samenwerking met andere partijen, een 'buurthuisfunctie' vervullen. Een mooie omgeving waar Vriezenveners wonen en elkaar ontmoeten, een plek waar ze trots op kunnen zijn".

Concreet betekent dit dat er de komende tijd volop aan de nieuwbouwplannen gewerkt gaat worden, om deze visie verder vorm te geven. Het perceel zal, zodra alle seinen (omtrent vergunningen, financiering en medezeggenschap) op groen staan, gefaseerd opnieuw worden bebouwd en ingedeeld.

De Vriezenhof

Woon- en zorgcentrum De Vriezenhof is gevestigd in Vriezenveen (Twenterand). Het woon- en zorgcentrum en de aanpalende aanleunwoningen Grevinckhoff en Buterhof bieden een beschermde woonomgeving aan 120 bewoners (waarvan 59 bewoners met 24-uurszorg). De zorg en ondersteuning zijn gericht op het bieden van structuur en activering aan psychogeriatrische ouderen. Tevens heeft de Vriezenhof twee locaties waar dagbesteding geboden wordt. Daarnaast biedt de Vriezenhof thuiszorg, huishoudelijke hulp en/of verpleging en verzorging, in heel Vriezenveen.