Twenterand

De Vriezenhof introduceert persoonlijke betaalpas

Door de redactie

Bewoners en bezoekers van woon- en zorgcentrum De Vriezenhof kunnen vanaf maandag 17 juni producten en diensten afrekenen met een persoonlijke pas. De Vriezenhof wil hiermee de veiligheid vergroten en haar cliënten, familie en andere betrokkenen nog meer service bieden.

De zogeheten 'Hofpas' wordt op 17 juni feestelijk geïntroduceerd. Er zijn die dag twee bijeenkomsten gepland om bewoners en bezoekers nader te informeren. De eerste pas wordt tijdens de bijeenkomst van 10.00 uur overhandigd aan een bewoonster van de Vriezenhof, nadat ze een gedicht heeft voorgelezen. Daarnaast wordt nog een filmpje vertoond, dat een aantal medewerkers heeft gemaakt. Dit filmpje brengt in beeld hoe handig de pas is in vergelijking met gebruik van contant geld.

Directeur Paul de Jongh: "De Hofpas is een bewuste keuze. Hiermee nemen we afscheid van de stroom contant geld in onze organisatie. Veiliger voor onze cliënten en bezoekers en minder bewerkelijk voor onze medewerkers".

Mensen kunnen met de Hofpas onder andere maaltijden, deelname aan activiteiten, gebak, postzegels en een haal- en brengservice afrekenen via een scanapparaat. Dat gebeurt conform de met hen gemaakte afspraken en abonnementen. Maandelijks wordt het bedrag via automatische incasso geïnd. Pashouders ¿ of hun familie ¿ houden via een online systeem inzicht en controle. "De pas is in de afgelopen weken uitgebreid getest en de reacties waren bijzonder positief", aldus De Jongh.

Ook de Cliëntenraad en de Ondernemingsraad zijn enthousiast over deze nieuwe betaalwijze: "Het past bij deze tijd en maakt het voor alle partijen veiliger en overzichtelijker".

Vriezenhof

Woon- en zorgcentrum De Vriezenhof is gevestigd in Vriezenveen (Twenterand) en biedt een beschermde woonomgeving aan 57 bewoners met 24-uurszorg; aangrenzend zijn de aanleunwoningen Grevinckhoff en Buterhof. Op de speciale meerzorgafdeling is de zorg afgestemd op het bieden van structuur en activering aan psychogeriatrische ouderen. Daarnaast biedt de Vriezenhof wijkverpleging, huishoudelijke hulp en begeleiding (dagcentrum) in Vriezenveen.