Twenterand

De Smoezen start jubileumjaar met uniek feest

Door de redactie

Het is een bijzonder jaar voor carnavalsvereniging De Smoezen, want dit seizoen viert de vereniging haar 66-jarig jubileum. Vrijdag 13 januari zal bij Café Kremer het blad De Smoezier worden uitgereikt om 20.30 uur. De jubileumeditie staat vol wetenswaardigheden van het heden en het verleden.

Zaterdag 14 januari starten de jubileumfestiviteiten met drie bijzondere activiteiten. Allereerst is er om 17.00 uur de carnavalsmis in de st. Willibrord-kerk te Geerdijk. De traditionele Carnavalsmis wordt tijdens het jubileumjaar buitengewoon bijzonder. Voorafgaand aan de mis zullen om 16.00 uur kaarsen worden ontstoken en om 16.15 uur een gedenksteen onthuld worden, waarbij de verbondenheid tussen CV De Smoezen en de St. Willibrord-parochie wordt vastgelegd. Geïnteresseerden zijn welkom. Naast een feestelijke, carnavaleske mis, wordt er ook stilgestaan bij onze overleden hoogheden. Bezoekers die willen mogen 'verkleed' gaan maar verplicht is het niet. Voor iedereen die De Smoezen een warm hart toe draagt en graag eens zijn oude carnavalsvrienden ontmoet, vindt er aansluitend aan de carnavalsmis (om 18.30 uur) een grote Smoezen-reünie plaats. Nog nooit vertoonde foto's zullen zeker bijdragen aan een aantal gezellige uurtjes, waarbij er gezamenlijk teruggeblikt wordt op vroegere carnavalstijden. Residentie Het Punt draagt, tegen betaling, zorg voor een hapje en een drankje. Opgave is mogelijk via de website www.desmoezen.nl.

De avond wordt vanaf 21.00 uur afgesloten met een uniek feest in de theaterzaal van Het Punt. Het absolute hoogtepunt tijdens het jubileumjaar moet de Yellow & Blue-party worden. Een nieuw feest van De Smoezen voor iedereen, ook als de polonaise niet je beste vriend is. We hebben de band 'The Euros' (voorheen 30EUROLIVE) weten vast te leggen. Afwisselend met zanger Danny Heden zal deze band garant staan voor een fantastische avond met een spectaculaire show. Als dress codes adviseren zij 'Yellow & Blue'. De best geklede gast maakt kans op een geweldige prijs. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Het Punt en Schuurman Schoenen in Vroomshoop, The Read Shop in Den Ham, café Het Wapen in Vriezenveen en de avond zelf aan de deur van Het Punt.