Twenterand

De Maten viert feest

Door de redactie

Basisschool De Maten in Den Ham heeft groot feest gevierd. De school is in 2019 al tien jaar een dalton basisschool en vierde tevens dat ze al vijf jaar in het nieuwe daltongebouw mogen werken en daar zijn ze trots op.

Op vrijdag 28 juni vierden de leerlingen en leerkrachten van De Maten dit jubileum. De start van de dag bestond uit het hijsen van de Daltonvlag en het zingen van een speciaal jubileumlied, waar alle leerlingen, teamleden en ouders bij aanwezig waren. Directeur Jenny Valk werd nog even extra in het zonnetje gezet, omdat de school dit jubileum niet zonder haar enthousiasme en bezielende leiding tot stand had kunnen brengen. Een top start van de dag.

Vervolgens werd onder begeleiding van 'de Klankenkaravaan' een muzikaal project uitgevoerd. Op het schoolplein was een spellencircuit uitgezet en konden de leerlingen ballonfiguren maken onder begeleiding van De Knup. In de gymzaal oefende iedere groep in de ochtend een act voor de uitvoering.

's Middags was de afsluiting van het muzikale project: een echte uitvoering opgevoerd door alle leerlingen voor ouders, broers, zussen, opa's, oma's en overige belangstellenden. Al met al een zeer geslaagd jubileumfeest.