Twenterand

De High Tech zomerworkshop gaat van start

Door de redactie

De High Tech zomerworkshop 'Lasercut je eigen lamp' gaat van start. Na maanden van thuis zitten biedt de zomervakantie iets meer ruimte voor activiteiten buitenshuis. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen in juli en augustus weer het High Tech programma bij de Twentse Maakplaatsen volgen. Tetem heeft, in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen, de workshop 'Lasercut je eigen lamp' ontwikkeld.

Op vrijdag 14 augustus zijn er twee workshops bij Bibliotheek Twenterand, de eerste workshop is van 10.00 tot 11.30 uur in Bibliotheek Vroomshoop en de tweede workshop is van 13.00 tot 14.30 uur in Bibliotheek Vriezenveen. Beide workshops zijn voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Tijdens de High Tech workshop kunnen groepjes van maximaal 8 kinderen kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar. E.e.a. werkt op led-licht dat je via een usb-kabel op stroom of je pc kan aansluiten.

Kinderen worden uitgedaagd in hun technische vaardigheden, creëren iets met hun handen en leren door te doen. Vol trots gaan ze met hun zelfgemaakte lamp naar huis. Superleuk om de tuin, het balkon of je tentje mee te verlichten!

Kunstige Robot

Naast deze workshop vanuit het hightech programma kun je bij Bibliotheek Twenterand (locatie Vroomshoop) op maandag 6 juli van 16.00 tot 17.00 uur ook de workshop 'Kunstige Robot' volgen. Alle workshops zijn terug te vinden op de website: https://tetem.nl/maakplaatsen/bibliotheek-twenterand/. In verband met beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Alle 14 Twentse gemeenten doen mee: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede (onder voorbehoud), Wierden, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen en Twenterand.