Twenterand

De Gestampte Meisjes

Door de redactie

Mannen hebben het niet makkelijk vandaag de dag. Vrouwen zijn sterk, onafhankelijk en vinden dat ze alles zelf moeten kunnen. En dan krijg je als man ook nog #metoo over je heen. Geen wonder dat je dan onzeker wordt. De Gestampte Meisjes willen hun excuses aanbieden voor de doorgeslagen moderne vrouw. Ze vinden dat mannen weer man mogen zijn. Al heeft elk Meisje een eigen idee van wat dat precies betekent. Creatieve duizendpoten Thenera, Ymke en Esmée willen mannen op een voetstuk zetten, maar of ze dat lukt? Kom erachter op zaterdag 23 november in Het Punt. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Hoe komen drie jonge dames er nou op om een voorstelling te maken waarin de man centraal staat? De Meisjes leggen uit: "We willen graag een ode brengen aan de man, omdat we het idee hebben dat ze zich achtergesteld voelen en niet meer weten hoe ze zich moeten opstellen tegenover de vrouw. Wat mag je als man nog doen en zeggen met de me too discussie achter de kiezen." Zoals de dames zelf omschrijven zijn ze gek op ballen. Maar hoe komt dat én hoe uit zich dat? "We vonden de verhouding tussen mannen en vrouwen zo interessant dat we er een langere voorstelling van gemaakt hebben. De eerste voorstelling heette BALLEN en nu BALLEN 2.0. Nog meer BALLEN dus. In onze voorstellingen komen ook vaak ballen terug in de vormgeving; Skippyballen, kerstballen en discoballen", aldus De Meisjes.

De Theaterkrant schreef in een recensie over BALLEN: "In een half uur tijd maken De Gestampte Meisjes op zeer geestige wijze gehakt van het ideaalbeeld dat media neerzetten van jonge vrouwen en hun gedrag ten aanzien van mannen." Voor BALLEN 2.0 hebben ze dan ook beide partijen hard nodig, mannen én vrouwen! "En al het bovenstaande zou eigenlijk genoeg moeten zijn om jullie over de streep te trekken; Humor, sexyness, kwetsbaarheid, openhartigheid en een heerlijke fysieke cabaret voorstelling!", besluiten Thenera, Ymke en Esmée. Meer informatie, www.welkombijhetpunt.nl.