Twenterand

De Bibliotheken Twenterand in de zomervakantie

Door de redactie

De zomer is voor veel mensen de tijd om eens lekker 'bij te lezen'. Of je nu op reis gaat of thuisblijft, de Bibliotheek heeft voor elk wat wils: romans, jeugdboeken, e-books, reisgidsen, tijdschriften en luisterboeken. In de vakantieperiode worden de materialen voor zes weken uitgeleend. Via de Bibliotheekwebsite of App kunt u als lid gratis e-books en luisterboeken downloaden.

De 'VakantieBieb' is erweer, hèt zomercadeautje van de Bibliotheek, met meer dan zestig e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De app is gratis te downloaden en een lidmaatschap is niet nodig. De 'VakantieBieb' is geopend tot en met 31 augustus.

Openingstijden bibliotheek Twenterand

Tijdens de zomer kunt u altijd terecht in een van onze vestigingen. U kunt overal al uw materialen inleveren en lenen. Bibliotheek Den Ham en Vriezenveen zijn geopend op de normale openingstijden. Bibliotheek Vroomshoop is tot en met 23 augustus dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Bibliotheek Westerhaar is gesloten van maandag 5 augustus tot en met vrijdag 16 augustus en op maandag 19, woensdag 21 en donderdag 22 augustus. In die week is de bibliotheek wel geopend op dinsdag 20 en vrijdag 23 augustus.

Verkoop afgeschreven boeken

Tijdens de vakantieperiode kunt u afgeschreven boeken kopen in alle vestigingen. Voor jeugdboeken betaalt u per boek 0,50 euro en tien boeken kosten 3,50 euro. Voor boeken voor volwassenen betaalt u 1,00 euro per stuk en tien boeken kosten 7,00 euro. Ook zijn er dvd's te koop, per stuk 1,00 euro. Tot slot biedt de bibliotheek tegen een kleine vergoeding tijdschriftpakketten aan, de prijs staat op het pakket. Tijdens de Boerenmarkt op woensdag 14 augustus is bij Bibliotheek Vriezenveen weer de jaarlijkse grote verkoop van afgeschreven boeken, dvd's en tijdschriften.

Lenen op uw vakantieadres

Wist u dat u met uw Bibliotheekpas kunt lenen in alle Bibliotheken in Nederland? Bent u bijvoorbeeld op vakantie in Zeeland dan kunt u terecht bij een Zeeuwse Bibliotheek. U kunt u daar gratis laten inschrijven als 'gastlener' en met uw 'gastlenerspas' boeken, tijdschriften, enzovoort lenen. Deze materialen kunt u weer inleveren in de Bibliotheek waar u als 'gastlener' bent ingeschreven of in uw eigen Bibliotheek als u weer thuis bent. In de Bibliotheken in Overijssel en Gelderland kunt u lenen met uw eigen Bibliotheekpas. Daar hoeft u geen 'gastlenerspas' aan te vragen.

'Gastlenen' kunt u het hele jaar door, dus ook tijdens andere vakanties of als u werkt of studeert in een andere plaats. Voor verdere informatie kunt u terecht op www.bibliotheektwenterand.nl of bij de medewerkers van de bibliotheek.