Twenterand

'De Rusluie' beste boek Overijssel 2020

Door de redactie

Nicole Harmsen schreef in 2018 haar debuutroman 'De Rusluie', een meeslepend romantisch verhaal over zes generaties Vriezenveners die succes hadden in St. Petersburg. Op 4 november jongstleden werd haar boek in Deventer uitgeroepen tot het Overijssels boek van het jaar 2020 in de categorie fictie.

In het Juryrapport kunnen we lezen dat Nicole Harmsen in haar boek 'De Rusluie' een bijzondere episode uit de Overijsselse geschiedenis tot leven wekt. Met respect voor de historische feitelijkheid geeft zij een levendige karakteristiek van een eenvoudige Vriezenveense familie. Een uiterst interessant boek, goed en boeiend geschreven. Interessant voor hen die kennis willen nemen van de bijzondere ambities van vroegere pioniers uit Vriezenveen, en zeker ook geschikt voor een breed publiek dat houdt van een mooi verhaal.

Eerdere winnaars van deze prijs zijn Özcan Akyol en Tommy Wieringa. Het boek van Nicole Harmsen is verkrijgbaar in de boekhandel maar uiteraard ook in het Historisch Museum Vriezenveen. Daar kunt u op de Russische afdeling bovendien verder kennismaken met de geschiedenis van de Rusluie. Het museum is misschien vanaf 19 november weer open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het is gevestigd op Westeinde 54 te Vriezenveen.