Twenterand

Daverend Nieuwjaarsconcert Chr. Mannenkoor Vroomshoop

Door de redactie

Er was een daverend concert beloofd, en dat werd het! Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop gaf zaterdagavond 18 januari een Nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk te Den Ham, en werd daarbij ondersteund door het slagwerkensemble van SDG Ommen. Het bleek een geweldige combinatie.

Er waren heel veel bezoekers naar Den Ham gekomen, en die zagen en hoorden de bassen en tenoren vanachter uit de kerk naar voren lopen, en al zingend de aanwezigen een voorspoedig nieuwjaar wensen. Daarna volgde zoals de traditie betaamt de ingetogen 'Zegenbede'.

Koorsolist Albert Wessels bracht onder andere het gedragen 'Give me my song' van Benny Anderson ten gehore, en Geerhard Abma, die furore maakt bij de theatervoorstellingen van De Winterkraaien, wist ook deze avond weer prachtige klanken aan zijn trompet te ontlokken, bijvoorbeeld bij het bekende 'The Lindentree'.

Het mannenkoor ging van de oostgrens naar de kuststreek door eerst 'Mien eerappellaand' van de Groninger troubadour Ede Staal te zingen, en aansluitend 'Als het golft' van de popgroep De Dijk. Gaandeweg het concert werd de samenwerking tussen het melodisch slagwerk en het koor groter en heftiger, en dat culmineerde in enkele intensieve en daverende stukken. Eerst al bij het nummer 'Child in time' van Deep Purple, waarbij met name de tenoren in het koor hun hoge falsetstem lieten horen, en afsluitend het 'Music' van John Miles. Dirigent Gezinus Veldman, die veel van de arrangementen schreef, en bijna alle nummers op de vleugel begeleidde, maakte de avond nog mooier door het publiek te verblijden met enkele fraaie toegiften. Het bleef nog lang onrustig in Den Ham.