Twenterand

Dankbaar voor alles steun in 2020

Door de redactie

Het is een goede gewoonte om aan het einde van het jaar even terug te kijken. 2020 was een bijzonder jaar in vele opzichten, zo ook voor de Stichting Werkgroep Albanië Vriezenveen. Op 15 januari 2020 hebben ze een informatieavond georganiseerd voor vrijwilligers, donateurs en andere belangstellenden. Tijdens deze avond hebben ze Kees en Fredriek Dasselaar met hun vaste vrijwilligers groep bedankt voor hun tomeloze inzet voor de werkgroep in de afgelopen decennia. Tevens hebben ze tijdens deze avond onze doelen voor 2020 gepresenteerd.

Door Covid-19 was het voor hen helaas niet mogelijk om Albanië te bezoeken en ter plaatste gerichte projecten te selecteren. Vanwege de Corona en de door de Albanese overheid opgelegde lockdown was er honger onder inwoners ontstaan. Hierover hebben ze regelmatig gepubliceerd en hebben daardoor toch hulp kunnen bieden, waar deze echt nodig en gewenst was. Ze mogen dankbaar terugkijken op 2020 waarbij ze vele tientallen families, gezinnen en bejaarde mensen hebben kunnen voorzien van eten. Door de lockdown zijn er vele families en gezinnen compleet geïsoleerd en aangewezen op zichzelf, de voorzieningen zijn er niet zoals in Nederland. Deze hulp hebben ze kunnen bieden dankzij ons contact ter plaatse, Vilma Cela, die voor de distributie van de voedselpakketten heeft gezorgd. In totaal zijn meer dan tweehonderd pakketten verstrekt.

Bedankt, want dit hebben ze mede door uw steun kunnen doen. Ze zijn enorm dankbaar voor de donateurs en support in het afgelopen jaar. De opbrengst was hoger dan voorgaande jaren. Ze hopen ook in 2021 weer te kunnen rekenen op uw financiële ondersteuning.

De Stichting Werkgroep Albanië Vriezenveen heeft een ANBI-status. Giften zijn fiscaal aftrekbaar.

Bankgegevens: NL58 RBRB 0778 160343 t.n.v. Stichting Werkgroep Albanië Vriezenveen.

www.werkgroepalbanie.jouwweb.nl