Twenterand

Coronaproof oliebollen van Vriezenveense Harmonie

Door de redactie

Dit jaar verkoopt de Vriezenveense Harmonie haar oliebollen coronaproof! Bestel ze via oliebollen.vriezenveenseharmonie.nl voor 30 december 12.00 uur en ontvang ze op oudejaarsdag in de ochtend thuisbezorgd. Oliebollen zijn verkrijgbaar met en zonder krenten en kosten zeven euro per tien stuks. Geef om muziek en koop uw oliebollen bij de Vriezenveense Harmonie.

Corona gooide bijna roet in het eten voor de traditionele oliebollenactie van de Vriezenveense Harmonie. De maatregelen stellen dat je in groepsverband iets mag ondernemen met hoogstens vier personen. Voor het bakken, venten en verkopen van oliebollen zijn al gauw zo'n zeventig verenigingsleden op de been. Daarnaast werden van de week alle niet-essentiële winkels gesloten, waardoor de harmonie ook de verkoopvergunning in het dorp ingetrokken zag.

Handen in het haar

"We zaten met de handen in het haar. De actie is een mooie bron van inkomsten voor de vereniging die zeker dit jaar hard nodig is. Maar het was onmogelijk om de duizenden oliebollen te bakken volgens de coronarichtlijnen. Ook het venten langs de deur leek ons in deze tijd geen goed idee", vertelt voorzitter René Lemans. "Gelukkig bracht bakker Holland de uitkomst. Hij bakt voor ons de oliebollen op 31 december zodat wij deze vers uit de bakkerij bij de mensen thuis kunnen bezorgen".

Thuis laten bezorgen

De bezorgservice is nieuw. Lemans: "We wilden dit jaar al een proef doen met bestellen via de website en thuisbezorgen. Dat kwam mooi uit. Hiermee houden we de service van verkoop aan huis. En kunnen liefhebbers toch hun oliebollen kopen bij de Vriezenveense Harmonie. Daarmee steunen ze onze vereniging enorm. Vanaf a.s. zaterdag tot donderdag 30 december kun je oliebollen bestellen via de website. Ze worden thuisbezorgd op 31 december tussen 9 en 11. Ben je niet thuis? Geen probleem. Dan hangen we ze gewoon aan de deur!" Oliebollen zijn verkrijgbaar met en zonder krenten en kosten zeven euro per tien stuks. Ze zijn te koop via oliebollen.vriezenveenseharmonie.nl.