Twenterand

Corona-proof reanimatieonderwijs in Westerhaar

Door de redactie

De Stichting AED Westerhaar kan haar reanimatielessen vanaf nu corona-proof verzorgen. Het streven is om ook in deze bijzondere tijden 'gewoon' reanimatieonderwijs aan te kunnen bieden. Iets dat van absoluut levensbelang kan zijn.

De lessen worden gegeven in lokalen die meer dan voldoende ruimte bieden om iedereen op minimaal 1,5 meter te laten plaatsnemen, men kan op meerdere plaatsen en momenten de handen desinfecteren en er zijn gratis mondkapjes verkrijgbaar. De grootste uitdaging lag bij de welbekende reanimatiepop. Tot voor kort oefende iedere cursist op dezelfde pop. Het gelaat van deze pop werd na iedere oefenbeurt wel goed gedesinfecteerd met een alcoholoplossing, maar de zogenaamde 'longen' binnenin de pop niet. Deze werden pas aan het einde van de cursus vervangen. Iets dat in deze tijd volgens de Stichting echt niet meer kan. Het meest wenselijke zou zijn om de longen na iedere oefensessie te vervangen. Omdat dit met de huidige poppen een tijdrovende en kostbare klus is, is besloten om het over een heel andere boeg te gooien. Voor iedere cursist is er inmiddels een eigen pop beschikbaar. Aan het einde van de les worden de nieuwe poppen ontsmet en voorzien van een set nieuwe 'longen', die veel eenvoudiger te vervangen en minder kostbaar zijn dan bij de vorige poppen. Zo kan de Stichting iedereen met een gerust hart de (herhalings)lessen laten volgen.

Donaties

Stichting AED Westerhaar heeft onlangs van de opgeheven zwemclub 'De Wieke' een donatie van duizend euro ontvangen. Schepers Critical Care en Education heeft dit bedrag nog eens verdubbeld. Van deze donaties is een deel van de poppen gefinancierd. Het overige deel is gefinancierd door de Stichting zelf met geld van donateurs en sponsors.

AED-Week verplaatst

De AED-week is dit jaar vanwege de geldende maatregelen verplaatst. De herhalingslessen die gepland stonden van 3 tot en met 6 maart zijn verplaatst naar 14 tot en met 25 juni. Alle cursisten worden hierover per e-mail geïnformeerd. Wilt u ook leren reanimeren? Laat het de stichting weten. Zodra de mogelijkheid er is, plannen ze weer nieuwe cursussen Reanimatie (BLS) en Kinderreanimatie (PBLS).

Wilt u dit initiatief ondersteunen? Meld u dan aan als donateur op www.aedwesterhaar.nl. Ook voor het aanmelden voor een cursus of overige vragen kunt u hier terecht.