Twenterand

Chr. Mannenkoor Vroomshoop zingt Passiestonde

Door de redactie

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop houdt in 2019 twee keer een Passiestonde op woensdag 17 april in de rooms-katholieke kerk St. Pancratius te Geesteren en op Witte Donderdag 18 april in kerkelijk centrum Het Anker aan de Hoofdstraat te Vroomshoop. Beide Passiestonden beginnen om 20.30 uur en duren een uur.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman, de bedenker van de Passiestonde, wordt dit jaar muzikaal terzijde gestaan door Hilde Drees op fluit. Zij is als muziekdocent verbonden aan de Kaliber Kunstenschool in Hengelo. Het mannenkoor zal samen met Hilde Drees een uur lang passiemuziek ten gehore brengen, zoals 'Midden in de dood het leven', een stuk op tekst van Muus Jacobse en op muziek van Gezinus Veldman. Ook worden vier delen uit de bekende Messe no. 5 van Charles Gounod gezongen. In een samenspel tussen piano en fluit hoort de bezoeker 'Blijf bij mij Heer'. Vlak voor een indrukwekkende stilte halverwege de Passiestonde zingt het koor 'In manus tuas Pater'. De Passiestonde eindigt na een uur met het krachtige 'Non nobis domine' van Dwight Gustafson. Ter bestrijding van de onkosten wordt een entreeprijs van vijf euro per persoon gevraagd, te voldoen bij de ingang van de kerk.

Het mannenkoor heeft enkele jaren geleden de cd 'Via Dolorosa' opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze cd is voor vijf euro verkrijgbaar na afloop van de Passiestondes. Mailen of bellen kan ook: secretariaat@cmkvroomshoop.nl, 0546-642191.