Twenterand

Carnavalsprogramma De Smoezen

Door de redactie

Carnavalsvereniging De Smoezen hebben de afgelopen tijd van zich doen spreken tijdens de kinderoptocht en de gala-avonden in het Punt te Vroomshoop. Na deze ludieke en gevarieerde activiteiten zal op 21, 22, 23 en 24 februari het carnavalsfeest in alle hevigheid losbarsten.

De opening van het carnavalsweekend is op vrijdagavond 21 februari wanneer de gemeentesleutel wordt overdragen aan Prins Alwin I (Alwin Sickman). Dit vindt plaats in het gemeentehuis van Twenterand. Vanaf Partycentrum De Zandstuve in Den Ham vertrekt er om 19.00 uur een bus naar het gemeentehuis. Nadien is iedereen vanaf 21:00 uur welkom bij Partycentrum De Zandstuve voor 'The Fabulous Key Party' met mega-liveband Groove Department. Op zaterdag 22 februari gaat bij De Zandstuve om 11.00 uur het Kindercarnaval van start voor basisschoolkinderen. Diezelfde dag zal om 18.30 uur een carnavalsviering plaatsvinden in de St. Willibrord kerk in Geerdijk. Bezoekers die willen mogen verkleed gaan. Na de Carnavalsmis is er om 20.30 uur het Groot Carnaval bij De Zandstuve Koop je kaartje in de voorverkoop via de website van De Smoezen of bij de winkel van DNNS aan de Hammerstraat 2A in Vroomshoop.

Op zondag 23 februari nemen de Smoezen deel aan de optocht te Geesteren onder leiding van De Doppe. De start is om 11.11 uur. Er is wederom een Smoezenstraat ingericht. Hier kunnen toeschouwers samen de sfeer proeven en de optocht perfect volgen. De Smoezenstraat is gesitueerd langs de optochtroute aan de Geermanstraat.

Op zondag 24 februari zal er vanaf Café Kremer te Vroomshoop om 13.30 uur een bus naar het Spekscheetersspeklappnrosenmontagmorgenundnachmittagspektakel te Vasse vertrekken. Opgave is mogelijk via de website van de Smoezen.

Het weekeinde wordt maandagavond 24 februari afgesloten met het Rosenmontags Bal. Om 22:11 zal uur een smoes worden verbrand. Het Rosenmontags Bal begint om 20.30 uur en vindt plaats in Café Kremer te Vroomshoop.

Voor meer informatie kunt u terecht op websites van de carnavalsvereniging (www.desmoezen.nl) en de optochtcommissie (www.dedoppe.nl).