Twenterand

Cantate Deo huldigt jubilarissen

Door de redactie

Op maandag 6 juli heeft christelijke zangvereniging Cantate Deo uit Den Ham Sientje Marsman en Gerrie Withaar gehuldigd voor hun vijftigjarig lidmaatschap. Het was de eerste bijeenkomst van de koorleden sinds de lockdown vanwege het coronavirus inging.

Bijna vier maanden lang hebben de ruim zeventig leden van Christelijke Zangvereniging Cantate Deo uit Den Ham moeten wachten op een mogelijkheid om weer bij elkaar te komen. Door de coronamaatregelen was dat niet mogelijk, ook niet toen die versoepeld werden en bijeenkomsten van maximaal dertig personen werden toegestaan. Extra zuur was het dat het verbod om bijeen te komen van kracht werd op het moment dat de uitvoering van het concert met onder andere het oratorium 'Penitence, Pardon and Peace' voor de deur stond. De voorverkoop van kaarten was zelfs al gestart, maar het concert moest worden uitgesteld.

Op maandagavond 6 juli was er het eerste onderlinge weerzien, in de grote zaal van de Rank, waar normaliter ook de repetities plaatsvinden. En met inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen. Dat laatste mocht de pret niet drukken, het werd een aangenaam bijeenzijn. Hoewel de bijeenkomst in vakantie- en coronatijd plaatsvond waren er ruim vijftig leden aanwezig. Zij nuttigden gezamenlijk koffie en gebak, waarna werd overgegaan tot de huldiging van Sientje Marsman en Gerrie Withaar. De daarbij behorende onderscheiding werd samen met een forse bos bloemen uitgereikt. Op afstand, zonder knuffelen en handdrukken. Ook de herverkiezing van bestuursleden Jannie Ekkelkamp en Gerrit Kollenstaart passeerde de revue.

Jan van Dijk

Na de pauze met hapjes en een drankjes deelde dirigent Jan van Dijk zijn persoonlijke ervaringen als musicus in coronatijd. Dat leverde medeleven maar ook hilariteit op. Aan het eind van de bijeenkomst gaf de voorzitter aan dat het nog onduidelijk is of, en zo ja hoe, er vanaf september weer zangrepetities mogen plaatsvinden. Hij gaf aan dat de leden op de laatste maandag van augustus bij elkaar zullen komen om hierover een besluit te nemen.