Twenterand

Camping life in coronatijd

Door de redactie

Wat doet de coronacrisis met de campings in Twenterand? Het seizoen is veel later op gang gekomen en in de eerste maanden van het jaar werd er niet veel gereserveerd. Ook regende het annuleringen. Hoe ga je hier als camping mee om en hoe is het nu op de campings in Twenterand? De Toren van Twenterand ging het vragen bij twee campings in de gemeente.

Op camping Het Berkenven, op de grens van Twenterand en Tubbergen is het gezellig druk. Een groot aantal van de 120 vaste gasten geniet al van hun vakantie. De camping is twee weken dicht geweest. Hierna konden de eigenaren van de stacaravans weer terecht op Het Berkenven.

Het geluk van de camping is dat zij veel vaste gasten hebben en dat het stageld daarom gewoon binnenkomt. Het Berkenven heeft niet veel annuleringen gehad voor de trekkersplekken. "Een ander pluspunt is natuurlijk de prachtige omgeving, de rust, de ruimte, maar ook de positieve coronacijfers. In verhouding met andere delen van Nederland zijn hier weinig mensen ziek geweest", aldus beheerder Sylvia Brongers.

Minder geluk

Camping De Regge-Vallei in Den Ham had minder geluk. Ineens lag de verhuur van de vijf boerderijappartementen stil en er stonden dit jaar met Pasen geen kampeerders op het prachtige terrein dichtbij de Regge. Het voorjaar was stil en leeg op de camping. Na een paar weken kwamen de camperaars wel weer. Er zijn veel annuleringen en omboekingen geweest voor de appartementen naar het najaar en ook naar volgend jaar. "Dit gaf veel werk, maar het is fijn dat we voor iedereen een passende oplossing konden bieden", vertelt gastvrouw Hetty Pastink.

Op de camping staan veel oudere mensen en die boeken door de coronacrisis vaak op het laatste moment. Vanaf afgelopen zaterdag is het gezellig druk op de camping. De camperplekken zijn erg in trek deze zomer. "De mensen durven het weer aan om op vakantie te gaan. De ruime plekken op de camping spreken veel mensen aan. Daarom kiezen ze in deze tijd voor De Regge-Vallei", zegt eigenaar Jan Pastink. In het toiletgebouw zijn er maatregelen genomen om anderhalve meter afstand van elkaar te kunnen houden. Een bezoekje van wethouder Bart-Jan Harmsen om te informeren hoe het ging, heeft de eigenaren goed gedaan.

Vakantieperiode

De snackbar en het terras van camping Het Berkenven zijn open. Er worden weer activiteiten georganiseerd, uiteraard op anderhalve meter afstand van elkaar. Het kamperen komt weer op gang. "Gasten boeken laat of komen op de bonnefooi. Hierdoor is het nog wel een beetje onzeker wat de zomervakantie gaat doen, maar we hebben er vertrouwen in. Er zijn nog enkele plekjes vrij en ook campers zijn van harte welkom", vertelt Sylvia.

Ook op camping De Regge-Vallei zijn de eigenaren positief. De komende maanden is de bezetting goed. De gasten kunnen naar hartenlust fietsen of wandelen langs de Regge of een terrasje pakken op de gezellige Brink in Den Ham. "We hebben gasten die normaal naar het buitenland gaan en nu bij ons op de camping staan. Ze zijn helemaal verrast door de prachtige omgeving en de mooie en diverse natuur. Dat is zo mooi om te horen", aldus Jan Pastink.