Hardenberg

Burgermeester Snijders opent aspergeseizoen Salland en Vechtdal

Door de redactie

Voor de opening van het aspergeseizoen nodigden de aspergetelers uit Salland en Vechtdal burgermeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg uit bij Aspergeboerderij het Nijenhuis in Diffelen. De burgermeester ging het land op om asperges te steken. Voor de aanwezigen werd er een aspergelunch bereid door de familie Nijhuis van Aspergeboerderij Het Nijenhuis. De opening was tevens het startschot van de campagne 'Het Witte Goud uit het Oosten'.

De genodigden werden welkom geheten met een heerlijk aspergequiche van Het Nijenhuis en aspergewijn van De Rheestlandhoeve. Onder de aanwezigen het voltallige B&W van de gemeente Hardenberg. Na toespraken van Jan Nijhuis van Aspergeboerderij Het Nijenhuis, Tamara Toering van Vechtdal en Salland Marketing en van Bram de Vos van de Boer als Gastheer, werd burgermeester Snijders uitgenodigd om mee te lopen naar het land om daar asperges te steken. De burgermeester had zich verheugd op de start van het aspergeseizoen. Snijders: ''Heerlijk dat het aspergeseizoen weer is begonnen. Hier heb ik me al een tijd op verheugd.'' Het steken van de asperges ging de burgermeester goed af. Op het land kreeg hij het aspergeboekje 'Het Witte Goud uit het Oosten' overhandigd door aspergetelers uit Salland en Vechtdal. Dit boekje is onderdeel van de campagne 'Het Witte Goud uit het Oosten'.

Campagne 'Het Witte Goud uit het Oosten'

Om meer mensen in contact te laten komen met 'Het Witte Goud uit het Oosten' werken Vechtdal Marketing, Salland Marketing, gemeente Dalfsen, gemeente Hardenberg, gemeente Raalte , vijf aspergetelers (Aspergeboerderij het Nijenhuis uit Diffelen , Tuinderij Ernie van der Kolk uit Dalfsen, Aspergeboerderij de Boerkamp en Tuinderij Veldink uit Diepenveen en Ogink Asperges uit Raalte,) en streekproducenten samen met elkaar in de campagne 'Het Witte Goud uit het Oosten'. Voor deze campagne is het aspergeboekje 'Het Witte Goud uit het Oosten' uitgegeven.

In het aspergeboekje staan interviews met de aspergetelers, aspergerecepten, de lekkerste aspergeadressen, arrangementen en aspergeweetjes. Het boekje is bij diverse toeristische bedrijven in Salland en Vechtdal gratis verkrijgbaar. Naast het boekje wordt er via de website van RTV Oost gedurende een maand een filmpje van de aspergetelers getoond, staat er een artikel over de asperges van Salland en Vechtdal in magazine Noaber en is er door middel van een winactie de mogelijkheid om een goudzoekerstrip te winnen naar Salland of Vechtdal. (www.visitoost.nl/hetwittegoud).

Goudkoorts in het Oosten

Van half april t/m 24 juni kun je genieten van de asperges in Salland en Vechtdal. Ga op ontdekkingstocht over de aspergevelden, geniet van aspergegerechten in restaurants, fiets een aspergefietstocht en bezoek smaakvolle evenementen. En wil je meer weten over asperges? Voor groepen is het mogelijk een rondleiding te krijgen bij Aspergeboerderij het Nijenhuis, Aspergeboerderij De Boerkamp, Tuinderij Veldink, Tuinderij Ernie van der Kolk of Ogink Asperges. De telers vertellen graag meer over de asperges en bij enkele telers kun je genieten van heerlijke gerechten of zelfs een kookworkshop volgen.

Meer informatie

Meer weten over asperges, adressen van de telers, arrangementen, heerlijke gerechten en andere activiteiten? Kijk op www.visitoost.nl/asperges, www.sallandaspergeland.nl of www.vechtdaloverijssel.nl/asperges