Twenterand

Burgemeester leest voor uit 'Woeste Willem'

Door de redactie

Tijdens de Week van het Lezen en Schrijven bracht burgemeester van der Kolk van de gemeente Twenterand een bezoek aan de Willibrorduschool in Vroomshoop. Zij ging voorlezen uit het boek 'Woeste Willem". De kinderen hebben genoten.

Woeste Willem is geschreven door Ingrid en Dieter Schubert. Woeste Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen. Het boek is niet nieuw, maar verscheen voor het eerst in 1992. Prentenboekmakers Ingrid en Dieter Schubert maken al veertig jaar samen prentenboeken, waaronder de boeken 'Er ligt een krokodil onder mijn bed' en 'Platvoetje".

Het belang van voorlezen

Van maandag 7 tot en met zondag 13 september waren er van allerlei activiteiten in Twenterand rondom taal en lezen. Het blijft belangrijk om gezamenlijk het belang van lezen en schrijven zichtbaar te maken. Juist in deze tijd waarin de begeleiding van de doelgroep extra aandacht vraagt. In Nederland loopt bijna veertien procent van alle kinderen het risico op latere leeftijd onder de noemer 'laaggeletterd' te vallen. De taalvaardigheid van ouders heeft directe invloed op die van hun kinderen. Om laaggeletterdheid te voorkomen bij kinderen, is het belangrijk bij kinderen al op jonge leeftijd taal te stimuleren en ouders hierop te wijzen. Het voorlezen uit het boek 'Woeste Willem' was één van de activiteiten. In de gemeente Twenterand wil men hiermee extra wijzen op het belang van voorlezen.