Hardenberg

Bouwien Rutten fractievoorzitter CDA Overijssel

Door de redactie

De Statenfractie van het CDA heeft Bouwien Rutten uit haar midden gekozen als fractievoorzitter. Rutten, woonachtig in Agelo, leidt vanaf nu de negenkoppige CDA fractie.

Naast het leiden van de fractie, is de fractievoorzitter ook het aanspreekpunt voor de andere partijen, lid van het presidium en voert het woord tijdens belangrijke debatten in de Staten. Rutten is erg vereerd met het fractievoorzitterschap: "Ik vind dat wij als volksvertegenwoordigers de belangrijke taak hebben te luisteren naar onze inwoners en dat wat wij horen doorvertalen naar concrete acties. Dat kunnen wij als middenpartij als geen ander! We hebben een mooie fractie, een echt team. Samen met hen wil ik werken aan een stevige basis waarin je niet om het CDA heen kan. Nu niet én de aankomende jaren niet!"

Eddy van Hijum tot nu toe fractievoorzitter, maar ook kandidaat gedeputeerde in het nieuw te vormen collega is erg te spreken over de keuze voor Bouwien Rutten: "k draag het fractievoorzitterschap vol vertrouwen over aan Bouwien. Ik heb haar leren kennen als een bevlogen Statenlid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Samen met de andere fractieleden zal zij het CDA in de Staten een herkenbaar gezicht geven".