Hardenberg

Boh Foi Toch, al 30 joar met völle wille

Door de redactie

Boh Foi Toch bestaat dertig jaar en voor Omroep Gelderland was dat reden om met een documentaire terug te kijken op wat Boh Foi Toch betekend heeft voor de Achterhoek en Twente. 'Boh Foi Toch, al 30 joar met völle wille' wordt op zaterdag 24 oktober om 17.10 uur uitgezonden op TV Oost.

Dertig jaar lang zijn ze al wereldberoemd in het oosten van het land: Boh Foi Toch. De betekenis: 'tjonge jonge, het is me wat'. En dat is het zeker! De mix van zydeco, Cajun, walsen en polka's heeft na al die jaren nog niets van haar glans verloren. Ondanks dat een aantal bandleden een zekere leeftijd heeft bereikt (frontman Hans Keuper is 75 jaar), spelen ze nog steeds de zaal plat. Wat is hun invloed op muziek in dialect? Normaal heeft dan wel de naam van ambassadeur van de regio, maar het zingen in dialect zit bij Boh Foi Toch veel dieper in de vezels. Opvallend is dat Boh Foi niet alleen fans heeft die vanaf het begin zijn meegegroeid. Nee, de kinderen van de fans van het eerste uur staan gewoon vooraan. "We spelen voor mensen van 8 tot 88", zegt de band.

De documentaire Boh Foi Toch: al 30 jaor met völle wille zie je op zaterdag 24 oktober om 17.10 uur op TV Oost. De uitzending wordt elk uur herhaald. Toch niet gezien? Kijk de uitzending terug via rtvoost.nl/tv/gemist.