Twenterand

Boerenactie als dank voor begrip in oogsttijd

Door de redactie

Het is oogsttijd, dus er is weer veel landbouwverkeer op de weg. De weg zal weer wat viezer worden door de modder die de trekkers meenemen van het land en dit resulteert in gladde wegen. De boeren zetten zich allemaal in om zo snel mogelijk de wegen weer schoon te maken, maar soms lukt dit niet meteen op dezelfde dag. Als dank voor uw begrip mogen auto's gratis door de autowasstraat op zaterdag 21 november in gemeente Twenterand.

De gewassen moeten weer van het land gehaald worden. "Ook wij ervaren nu hinder van de modder op de weg. Het is helaas onvermijdelijk dat voertuigen soms rechtstreeks vanaf het land de weg op gaan", aldus lokale LTO Noord-bestuurders Marcel Grashof en Armando Dood. "Weggebruikers hebben er niet altijd begrip voor dat boeren met grote machines de weg op moeten. Maar soms kan dit niet anders. We profiteren allemaal van de oogst en we vragen dus om uw geduld".

Gratis autowasbeurt en aardappelen

Als dank voor uw begrip organiseren de Twenterandse boeren een autowasdag op zaterdag 21 november. Op deze dag kan iedereen een gratis wasbeurt krijgen bij twee wasstraten in gemeente Twenterand. Bij autowascentrum Dasselaar, Bedrijfsweg 38 in Vriezenveen bent u welkom van 8.00 tot 18.00 uur. En bij Carwash Jan Binnenmars, Vriezendijk 47 in Den Ham staan ze voor u klaar van 8.00 tot 19.00 uur.

"Om u letterlijk van de oogst te laten meegenieten, krijgt u bij uw autowasbeurt ook nog een klein zakje aardappelen mee", zo lichten Grashof en Dood toe. "De oogst zorgt in de eerste plaats voor lekker eten op ons bord, de smurrie op de weg is een bijkomstigheid die we met z'n allen voor lief moeten nemen. Hopelijk dragen we met deze actie uit dat de oogst in uw voordeel is!"

Bedankt namens de Twenterandse boeren

De boeren organiseren deze actie vanuit het Ondernemersfonds Twenterand. Vanuit het ondernemersfonds is er voor de jaren 2018, 2019 en 2020 jaarlijks een bijdrage beschikbaar om in te zetten voor projecten die ten goede komen aan de agrarisch ondernemers in Twenterand. Klik hier voor een overzicht van alle projecten van Ondernemersfonds Twenterand.