Hardenberg

Boeren pakken uit met kerst

Door de redactie

Als het aan Gerrie Kleene, voorzitster van LTO Vechtdal ligt komt er dit jaar toch nog een tocht langs alle boerderijen. "Elk jaar is er in de zomer een fietstocht langs boerderijen. Daarnaast houden we regelmatig bedrijfsbezoeken. Door corona kon dit niet doorgaan. Het is nu de bedoeling dat we op vrijdag 18 en zaterdag 19 december een autotocht organiseren langs allerlei boerderijen", vertelt Gerrie

De deelnemende agrariërs kunnen deze dagen hun producten tonen en verkopen. "En het mooie is dat de tocht vlak voor Kerst is. Kerstinkopen doen op de boerderij", vertelt Gerrie.

De autotocht is nog niet helemaal rond. Er zijn veel agrariërs die mee willen doen. De tocht zal zoals het nu lijkt in de gemeente Ommen plaatsvinden. "Tijdens de tocht kan men in ieder geval een bezoek brengen aan de Vilsterse markt op zaterdag 19 december. Het lastige is dat we de tocht coronaproof moeten organiseren. Mensen kunnen in de auto zitten, maar we willen eigenlijk wel dat ze coronaproof het agrarische bedrijf bezoeken. Het aantal deelnemers is dus beperkt. We gaan net als de bioscoop met een reserveringsysteem werken. Een activiteit in deze tijd organiseren vraagt veel voorbereiding. Je moet het 'wiel' telkens opnieuw uitvinden. Toch zou het leuk zijn dat de autotocht 'Boeren pakken met Kerst' door zal kunnen gaan", eindigt Gerrie het gesprek.