Twenterand

Bijzonder kerstfeest voor iedereen

Door de redactie

Op woensdag 11 december is er een Bijzonder Kerstfeest op het Manitobaplein in Vriezenveen. Het Bijzonder Kerstfeest is van 18.30 tot 21.30 uur. Er is vrije toegang.

G.Brokelman

Initiatiefnemers zijn Sophie en Gea Vugteveen. "Het was een spontane actie. Op vrijdag 13 december vindt de SantaRun in Vriezenveen plaats. En de hele week staat er een lege tent op het Manitobaplein. We dachten 'hier kunnen we gebruik van maken'. We hebben daarna samen met Sport Promotie Twenterand het idee uitgewerkt. En iedereen is super enthousiast", vertelt Sophie. "In heel Twenterand wordt weinig georganiseerd voor mensen met een beperking. Kerstfeest is voor iedereen en zo ontstond het Bijzonder Kerstfeest", vertelt Gea.

BSO Gewoon Bijzonder

Sophie en Gea runnen een buitenschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar. Iedereen is welkom, maar kinderen met een specifieke zorgbehoefte zijn zeker welkom. Sophie heeft ervaring in het werken in de buitenschoolse opvang. Gea in gezinsbegeleiding. "Doordat ik gezinscoach ben, hoor en zie ik veel. Ouders van kinderen met een beperking gaan vaak niet naar een kerstfeest. De kinderen moet dan stil zitten. En vaak zien ze dit als een belemmering. Dit is de reden dat wij het Bijzonder Kersfeest organiseren", aldus Gea. "De kinderen zijn veilig op het Manitobaplein. Hier hebben we allerlei maatregelen voor getroffen. Kinderen kunnen onder andere alleen onder begeleiding het terrein verlaten, maar op het terrein is alles mogelijk. Er kan gedanst worden, gezongen, lekker onbevangen", vertelt Sophie enthousiast.

Activiteiten

Aan het Bijzonder Kerstfeest werken veel vrijwilligers mee. "Er is een kerstman met een arrenslee. Er worden oliebollen en wafels verkocht. De jazzgroep van KEV is aanwezig. We vinden het fantastisch dat er zoveel mensen meewerken", vertelt Sophie. Zo werken Het Clavis Koor, De Bunzings uit Daarle, een zingende kerstman en de Stimmungsmachers mee. Ook kan men op de foto, dit wordt verzorgd door Danielle De Grave en kan men zingen met Bibi Moes en dansen met KEV. "We maken er een leuk feestje van. Ik hoop dat er honderd bezoekers komen, dan doen we het goed, maar het is natuurlijk de allereerste keer", vertelt Gea. "Het belangrijkste voor ons is dat er in Twenterand iets georganiseerd wordt voor mensen met een beperking. Daarom zijn we ook afgelopen jaar gestart met de BSO Gewoon Bijzonder in Vriezenveen. We zijn gevestigd in Sporthal de Stamper. Het Bijzonder Kerstfeest is geschikt voor mensen met een beperking, maar is er voor iedereen. Neem iedereen mee zou ik zeggen en we zien u op woensdag 11 december", vertellen de enthousiaste Sophie en Gea. Wilt u meer informatie over de BSO Gewoon Bijzonder, kijk dan op www.gewoonbijzondertwenterand.nl.