Twenterand

Bidden langs het kanaal

Door de redactie

Tijdens de Week van Gebed, van zondag 17 tot en met zondag 24 januari zijn er acht avonden 'Bidden langs het kanaal'. Dit jaar niet met bijeenkomsten in de deelnemende kerken, maar met uitzendingen via YouTube.

In Vriezenveen (Westerkerk), Daarlerveen (De Schoof & De Kruiskerk), Vroomshoop (Het Anker), Geerdijk (Sint Willibrord) en Beerzerveld (Hervormde Kerk) staan kerken langs het kanaal Almelo-De Haandrik. In 2018 zijn deze een samenwerking gestart naar aanleiding van Handelingen 16 vers 13 was. De vierde editie zal wat anders gaan, want massaal samen komen gaat nu niet. Elke avond is er nu een uitzending via het YouTube kanaal 'Verspieders Express'. Op zaterdagavond is er een speciaal programma voor de kinderen en op zondagavond sluiten wij de week af met 'Zingen & Bidden langs het kanaal'. Iedere kerk werkt een eigen programma van circa 35 minuten uit.

#blijfinmijnliefde. Dat is de oproep die centraal staat tijdens de Week van Gebed voor eenheid van christenen. Het is een oproep van Jezus Christus zelf uit het evangelie volgens Johannes 15 vers 1-17. Zusters uit de kloostergemeenschap in Grandcamp (Zwitserland) wijzen op de verbondenheid met Christus als bron van de vrucht van eenheid en hebben het thema aangereikt. Vragen en/of reacties? Stuur dan een mail naar verspieders.express@gmail.com

Kijk mee

Het volgen van 'Bidden langs het kanaal' is vrij eenvoudig. Ga naar www.youtube.com en zoek op Verspieders Express waarvoor jij je kosteloos kan abonneren. Dit is niet noodzakelijk maar wel handig, want er komen meer missionaire programma's. Op dit YouTube kanaal Verspieders Express komt er elke avond om 19.15 uur een uitzending online. Deel dit bericht met anderen en/of nodig iemand uit om samen te kijken. Van harte welkom bij 'Bidden langs het kanaal' online.