Twenterand

Bibliotheek exposeert werk van Anni Weits

Door de redactie

In de bibliotheek van Vriezenveen is tot en met eind juli een expositie te zien met schilderijen van Anni Weits. De expositie met negentien van haar schilderijen is tijdens openingstijden van de bibliotheek te bezichtigen.

Anni is pas op latere leeftijd begonnen met tekenen en schilderen. Toen ze om gezondheidsredenen moest stoppen met haar baan, vrijwilligerswerk en hobby, kreeg ze het advies iets te gaan doen op het gebied van tekenen en schilderen. Het heeft even geduurd voor het zover was, maar toen ze na vijf jaar een oproep zag in een plaatselijke krant voor een aquarelgroep is ze daar eens gaan kijken. Dat was in 2005 en nog steeds is ze bij die schildersgroep, waar niet alleen met aquarel, maar ook met andere verfsoorten en krijt wordt gewerkt. In de winterperiode komen die creatievelingen elke week op dinsdag bij elkaar, de laatste tijd in Buurthuis Westerdok aan de Sportlaan in Vriezenveen.

Ze heeft inmiddels heel wat plezierige uren in de nieuwe hobby gestoken en wie belangstelling heeft voor het resultaat kan dat zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan de Jonkerlaan te Vriezenveen.