Hardenberg

Bergen vol natuur

Door de redactie

De zomer is begonnen. Tijd om naar buiten te gaan. Heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Na een periode met allerlei beperkingen kunnen er weer excursies worden gehouden met in acht neming van de richtlijnen van het RIVM. Bij het BuitenCentrum, de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal worden de komende tijd diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Op diverse data in de zomerperiode kunt u 's avonds mee met een gids voor een schemerwandeling. Langzaam zakt de zon onder, het wordt schemer. De natuur komt tot rust, een laatste vogel zingt zijn lied. Maar niet alle dieren gaan slapen: de nachtdieren komen tevoorschijn. Wie weet hoort u er nog een, en met een beetje geluk kruist er een uw pad. Een mooie afsluiting van je dag. Niet alleen 's avonds is het bos het ontdekken waard. Op een aantal dagen kunt u 's morgens vroeg met een gids mee op pad. Natuurlijk zijn er ook overdag een aantal excursies met natuurgids.

Safari

Op diverse middagen in juli en augustus is er een bossafari. Deze tocht is speciaal voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Het belooft een leuke tocht te worden waarbij u al uw zintuigen gebruikt. Samen met uw (klein)kinderen ontdekt u het bos eens op een heel andere manier.

Of ga mee met de heideslak, een elektrokar die een rit door het bos maakt. Zodat als het lopen misschien wat moeilijker is u toch kunt genieten van al het moois dat de Sallandse heuvelrug te bieden heeft. Voor wie graag wil wandelen of fietsen staan ook een aantal korte of lange wandelingen op de planning. Ga mee op pad met een gids en ontdek nog meer!

Spoorzoeken

Deze zomer kunt u ook mee op zoek naar de mysterieuze nachtzwaluw of op zoek naar sporen van reeën. Of ga eens mee met een fietstocht over de bergen en door de dalen van de Sallandse heuvelrug. Een andere mooie belevenis is een dag mee te gaan op struintocht over de Sallandse Heuvelrug. Of kom langs voor een rondje in het speelbos of het Kabouterpad. Boswachters Sal en Sally hebben voor de vakantietijd een aantal natuur-beleeftassen gemaakt om in het bos te doen of gewoon in de eigen achtertuin of op de camping. De tassen hebben verschillende onderwerpen zoals: botanisch stoepkrijten, de boom in, de reus van Salland en bos-jutten. Voor elk wat wils. Voor alle activiteiten, meer informatie en aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/buitencentrum.