Twenterand

Annelies van der Kolk langer waarnemend burgemeester

Door de redactie

Annelies van der Kolk blijft langer aan als waarnemend burgemeester in Twenterand. De sollicitatieprocedure voor een burgemeester in de gemeente leverde te weinig sollicitaties op om een goed gedragen keuze te maken en daarom besloot Commissaris van de Koning Heidema om de procedure op dit moment niet voort te zetten.

Volgens de Commissaris lopen er op dit moment veel sollicitatieprocedures voor burgemeestersposten in Nederland. Daarom is in goed overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad besloten de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te verzoeken, met behoud van de huidige profielschets, de vacature in het voorjaar 2020 opnieuw open te stellen. De sollicitanten blijven tot dat moment in portefeuille.

Commissaris van de Koning Andries Heidema: "We willen het proces in alle zorgvuldigheid doorlopen met de vertrouwenscommissie en ik ben blij dat Annelies van der Kolk als waarnemer nog iets langer aan wil blijven. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de mooie gemeente Twenterand in 2020 een goede, Kroonbenoemde nieuwe burgemeester gaat krijgen".

Sinds 18 mei 2017 is Annelies van der Kolk waarnemend burgemeester in Twenterand. Zij blijft aan tot de uiteindelijke benoeming rond is.