Twenterand

American Tukkerday Vroomshoop

Door de redactie

In het weekend van 6 en 7 september wordt in Vroomshoop de zestiende editie van de American Tukkerday gevierd. Uiteraard met Amerikaanse auto's, motoren en trucks, veel live muziek en andere activiteiten. Het gratis toegankelijke evenement vindt plaats aan de Amerikalaan op Industrieterrein Vroomshoop Oost.

Het evenement kent een programma met activiteiten voor jong en oud. Een opvallende activiteit is het WWE Pro wrestling, de immens populaire worstelshow in de VS met enkele titelgevechten in Vroomshoop. Ook spectaculair is het Fastdraw Duel shooting: schieten met originele of replica wapens uit het Wilde Westen en een authentiek ingericht Cowboydorp. Wat minder strijdlustig, maar even typisch Amerikaans: een rondritje maken door Vroomshoop in een echte Amerikaanse schoolbus of Greyhoundbus. Verder op het programma: de show & shine contest met de mooiste car, bike en truck; stands met American Lifestyle producten waaronder kleding, food, auto- en motoronderdelen; pinstripe-, airbrush- en tattoo-artiesten; Old School barber, male and female en voor de kids is er de speciale (gratis) Kidscorner en een springkussen.

De American Tukkerday is door de belastingdienst aangemerkt als bijzonder evenement, dus iedereen met een geschorste Amerikaanse auto is welkom op de meeting; voor meer info: www.americantukkerday.nl.

Veel live muziek

Live Muziek maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma, met vijf live bands van blues tot rock. Op de vrijdagavond speelt Schimanski rockmuziek van onder andere Nirvana, Pearl Jam, Queens of the Stone Age, Foo Fighters maar ook Cheap Trick en The Romantics.

Op zaterdag zorgen vier bands dat er de hele dag live muziek is: The Billy Bops met klassieke Rock and roll- en Rockabillynummers van onder andere Elvis, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran, Danny Gatton en The Stray Cats. The Greendogs brengen klassieke rocksongs op authentieke wijze met een hoog swing gehalte. Liedjes van Wanda Jackson, Janis Martin, Collins Kids, Carl Perkins en Elvis. Maar ook hedendaagse artiesten zoals Brian Setzer, Paladins en Imelda May komen voorbij. De band steekt zich in vintage kleding zodat u het gevoel krijgt dat u wordt meegenomen naar de jaren 50 begin 60. De Smugglers Bluesband is een Euregionale formatie uit Twente en Duitsland. De band onderscheidt zich door een zeer gevarieerd bluesrepertoire, met composities die opvallen door een bijzonder schema, interessante breaks en veelal lekker dansbare ritmes. De ervaring leert dat de Smugglers zowel bij 'diehard blues publiek' als bij meer 'algemene livemuziekliefhebbers' goed overkomt. Plork en de aannemers: wat begon als een geintje in de kroeg is uitgegroeid tot een rockende stampende feestmachine met het geingehalte hoog in het vaandel. Overal laten zij het publiek achter alsof er een tornado door de straat is getrokken. Op zaterdagavond is er een spectaculaire vuurshow op muziek.