Twenterand

Acht woningen in acht dagen gebouwd

Door de redactie

De eerste energie neutrale woningen die in projectvorm in Twenterand zijn gebouwd. Aan de Vingerhoedskruid in Vroomshoop zijn acht woningen in acht dagen gerealiseerd. Vanaf 5 juli komen de woningen in de verkoop. Wethouder Bart-Jan Harmsen heeft 'wonen' in zijn portefeuille en is enthousiast: "Wij zijn hard bezig om voor veel doelgroepen huizen of kavels in onze gemeente aan te bieden. Huizen als deze passen goed in dat aanbod. Bovendien draagt dit project ook nog eens bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen".

Voor wat betreft het bouwkundige deel zijn de woningen in één werkdag per stuk gebouwd, dus acht woningen in acht dagen. De kapconstructie en de houten bergingen worden gefabriceerd en geleverd door De Groot Vroomshoop. De woningen worden compleet opgeleverd met keuken en badkamer, pvc vloeren, wandafwerking, hekwerken inclusief hedera in de achtertuin, gras in de tuin (tegengaan van verstening) en straatwerk voor het terras.

Start verkoop op 5 juli

De verkoop van de huizen start op vrijdag 5 juli en wordt gedaan door Robert van 't Oever van Oosterhave Makelaars uit Vroomshoop. Hij liet wethouder Harmsen vandaag het unieke project zien: "Dit is voor Twenterand het eerste woningbouwproject dat volledig energieneutraal ('nul op de meter') gerealiseerd is. Dit houdt in dat deze woningen in principe geen energiekosten hebben. De huizen zijn hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van warmtepomp en zonnepanelen". Het gaat om acht woningen, waarvan de twee-onder-een kappers inmiddels zijn verkocht. Een blok van zes woningen met daarin twee hoekwoningen en vier tussenwoningen. De prijzen starten bij 229.000 euro v.o.n. Op de foto: wethouder Bart-Jan Harmsen van de gemeente Twenterand en Robert van 't Oever van Oosterhave makelaars.