Twenterand

Aanleg Zonnepark Oosterweilanden vertraagd

Door de redactie

De aanleg van het Zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen loopt vertraging op. Dat komt doordat er extra onderzoek wordt gedaan naar de zonnepanelen. Hoofdaannemer IZEN heeft dit in goed overleg met de adviseurs van OverMorgen, Encon en Zonnepark Oosterweilanden b.v. besloten.

De aanleiding voor het extra onderzoek zijn de testen op de locatie van het zonnepark door SolarTester. Daaruit blijkt dat de panelen de beloofde wattages niet halen. Mogelijk zitten er in een aantal panelen beschadigingen. Het extra onderzoek dat daardoor noodzakelijk is, wordt uitgevoerd door twee onafhankelijke en gecertificeerde onderzoeksbureaus. Het onderzoek gaat vier weken duren. De oplevering en opening van het zonnepark wordt daardoor vertraagd tot in ieder geval na de zomervakantie.

Vervolg

Aan de hand van de uitkomsten van het extra onderzoek besluiten IZEN, Zonnepark Oosterweilanden b.v. en haar adviseurs of de panelen alsnog geïnstalleerd worden of dat er mogelijk nieuwe zonnepanelen besteld moeten worden. Dat zou een vertraging betekenen van drie tot vier maanden.