Twenterand

1.172,- euro voor de Voedselbanken Twenterand

Door de redactie

Twee maanden geleden is Ivonne Stege begonnen met een project om geld in te zamelen voor de voedselbanken in de gemeente Twenterand.

"Allerlei creaties zijn er verkocht voor kleine prijzen omdat ik van mening ben dat het ook voor mensen met een klein budget te koop moet zijn. Maar ook om te laten zien dat je met weinig spullen leuke creaties kunt maken. Van een dweil maakte ik een kerstman, een kapotte lamp een (sneeuwpop) kerstbal, van dennenappels en wat vilt kerstmannetjes, uiltjes enzovoort", aldus Ivonne.

Succesvolle actie

De actie is voor Ivonne heel erg succesvol geweest. De opbrengst hiervan ging naar Stichting manna (voedselbank) Vroomshoop en naar Stichting Power. In totaal is er 1.172 euro aan geld opgehaald, maar ook kregen ze nog twee volle auto's gevuld met boodschappen van voetbalvereniging DOS '37 uit Vriezenveen. Uit onverwachte hoeken waren er mensen die geld doneren, maar ook die spullen naar Ivonne brachten om mee te knutselen of haar ideeën stuurde. Al die mensen die haar op welke manier dan ook hebben geholpen en gesteund wil Ivonne heel hartelijk bedanken. Niet alleen de mensen die items gekocht hebben, maar zeker ook de anonieme gevers en de mensen die hun Vega kaarten van de AH hebben afgestaan waardoor Ivonne al eerder voor 350 euro boodschappen heeft kunnen halen. Deze boodschappen zijn inmiddels afgeleverd bij mensen die het goed kunnen gebruiken.

Volgend jaar

Het verbouwen van groenten voor de voedselbank gaat volgend jaar gewoon door en Herman en Ivonne zijn een formule aan het bedenken om eventueel het hele jaar door geld in te zamelen om dit dan aan het eind van het jaar te overhandigen. "Het geeft een goed gevoel om iets voor je medemens te doen en voor jezelf om een doel te hebben. Zeker in deze coronatijd en hoe heerlijk om dit dan buiten in de moestuin te doen", vertelt Ivonne.

Ivonne en Herman hebben een moestuin aan de Aadorpweg, waar niet alleen voor St. Power verbouwd wordt maar ook voor St. Manna door andere moestuinbeheerders. "Er zijn nog wel plekken vrij voor mensen die ook hun eigen groentes willen verbouwen. Je bent heerlijk buiten bezig, kunt er rust vinden, je gedachten op iets anders zetten en het levert heerlijk vers eten op. Vooral in deze periode van corona waarin veel mensen verplicht thuis moeten werken of zijn is dit een mooi initiatief", besluit Ivonne Stege.