Ommen

Nieuwjaarswandeling Natuurlijk Ommen een groot succes

Door de redactie

Op zondag 5 januari werd de Nieuwjaarswandeling Ommen gehouden. Zo'n vierhonderd deelnemers kwamen naar het Bezoekerscentrum Ommen om de route te wandelen.

Het was droog en zacht weer in Ommen. In het Bezoekerscentrum Ommen, waar de wandeling startte was het druk. 't Belsenspan, de erwtensoep en het poffertjesbeslag stonden klaar en natuurlijk ook de vele vrijwilligers. Zo'n vierhonderd deelnemers deden mee met de wandeling. Deelnemers kwamen uit Ommen, maar ook uit Zwolle, Hengelo, Zuidwolde, Meppel, Hoogeveen, Sibculo, Nijverdal, Hellendoorn, Dedemsvaart, Hardenberg, Dalfsen, Nieuwleusen en noem zo maar op. Het was erg gezellig en de route was de meest mooie tot nu toe aldus één van de deelnemers. Het verkeer werd in goede banen geleid door de verkeersvrijwilligers van Stichting Verkeersvrijwilligers Ommen. Midwinterhoornblazers uit Ommen en ook de Midwinterhoornblazers uit Twenterand waren van de partij.

De wandeling werd georganiseerd door Natuurlijk Ommen. Het Bezoekerscentrum Ommen valt onder Natuurlijk Ommen en is het fysieke punt waar inwoners en toeristen terecht kunnen voor informatie over Ommen en omgeving maar ook deel kunnen nemen aan activiteiten. Het Bezoekerscentrum Ommen ontwikkeld onder andere groepsarrangementen, denk aan lezingen, excursies, workshops in samenwerking met anderen. Ook fungeert het bezoekerscentrum als vergaderlocatie en een plek waar je op aanvraag kunt flexwerken. Vele vrijwilligers zetten zich in om dit centrum een toekomst te geven. Kom eens binnenkijken. Het Bezoekerscentrum van Natuurlijk Ommen is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 16.30 uur