Hardenberg

Nieuwjaarsconcert met twee jeugdsymfonieorkesten

Door de redactie

Zondagmiddag 12 januari vindt er een bijzondere, muzikale ontmoeting plaats tussen twee jeugdorkesten De Vuurvogel en het Twents Jeugdsymfonieorkest. Samen spelen zij het Nieuwjaarsconcert. Onder de enthousiaste begeleiding van resp. Albert Dam en Carl Wittrock

Dit in 2002 opgerichte jeugdorkest heeft al meerdere hoogtepunten bereikt, waaronder cross-overs met de Meander Bigband, openingsconcerten op het Bevrijdingsfestival Overijssel, het concert voor het koningspaar op '200 jaar koninkrijk' en het Koningsdagconcert in Zwolle. Het orkest staat onder de bezielende leiding van dirigent Albert Dam. Het wordt zondag deels een Italiaans programma, aangezien deze zomer een concerttournee naar Noord-Italië gepland staat. Daarnaast filmmuziek van John Williams: Schindler's List omdat dit jaar 75 jaar bevrijding wordt gevierd. Vervolgens staat een primeur met de muziek van de Efteling van de hand van Ruud Bos op de planning. Een melodie die iedereen zal herkennen: Villa Volta, Vogelrok, Fata Morgana en natuurlijk Droomvlucht!

Twents Jeugdsymfonieorkest (TJSO)

In de afgelopen jaren heeft dit orkest meermaals deelgenomen aan het Nationaal Concours voor Jeugd Symfonieorkesten en haalde regelmatig de finale. Onder leiding van Carl Wittrock is het orkest de afgelopen jaren gegroeid, zowel in grote als in muzikaliteit.

Traditioneel is er een gezamenlijke afsluiting en staan al deze 150 jonge, enthousiaste musici samen op het toneel.

Praktische informatie

Kaarten zijn te bestellen via www.voorveghter.nl, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer