Hardenberg

Nieuwjaarsconcert met twee jeugdsymfonieorkesten

Door de redactie

Zondagmiddag 20 januari om 15.00 uur vindt er een bijzondere, muzikale ontmoeting plaats tussen twee jeugdorkesten De Vuurvogel en het Twents Jeugdsymfonieorkest. Samen spelen zij het Nieuwjaarsconcert. Onder de enthousiaste begeleiding van resp. Albert Dam en Carl Wittrock.

Joop van Putten

Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel

Dit in 2002 opgerichte jeugdorkest heeft al meerdere hoogtepunten bereikt, waaronder cross-overs met de Meander Bigband, openingsconcerten op het Bevrijdingsfestival Overijssel, het concert voor het koningspaar op '200 jaar koninkrijk' en het Koningsdagconcert in Zwolle. Het orkest staat onder de bezielende leiding van dirigent Albert Dam.

Twents Jeugdsymfonieorkest (TJSO)

In de afgelopen jaren heeft dit orkest meermaals deelgenomen aan het Nationaal Concours voor Jeugd Symfonieorkesten en haalde regelmatig de finale. Onder leiding van Carl Wittrock is het orkest de afgelopen jaren gegroeid, zowel in grote als in muzikaliteit. Het Twents Jeugdsymfonieorest speelt o.a. Kol Nidrei van Bruch met soliste Jasmien Salama Orpheo aux Enfers van Offenbach Zigeunerbaron van Strauss The Greatest Showman van O'Laughlin La Forza del Destino van Verdi Mijn leven is van mij met soliste Charlotte Kroezen Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel speelt o.a. Nimrod van Edward Elgar Tubaconcert met als solist: Jasper Tuik, tuba Forrest Gump Suite van Alan Silvestri The Rock van Hans Zimmer Traditioneel is er een gezamenlijke afsluiting en staan al deze 150 jonge, enthousiaste musici samen op het toneel.

Praktische informatie

Kaarten zijn te bestellen via www.voorveghter.nl, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur.