Ommen

Nieuwebrug officieel Biologie Plus School!

Door de redactie

Obs Nieuwebrug aan de Barkeweg 3 in Ommen certificeert zich als achtste Biologie Plus School van Nederland. Op woensdag 2 oktober om 12.00 uur is wethouder Scheele aanwezig bij de officiële certificering.

Er wordt een nieuw bord onthuld dat een prominente plaats krijgt op de muur van de school. Vanaf 11.00 uur zijn ouders van Nieuwebrug al welkom om samen met hun kinderen leuke proefjes te doen.

Wat is een Biologie Plus School?

Biologie Plus Scholen zijn scholen die meer dan gemiddeld aandacht besteden aan Natuur, Wetenschap en Techniek. Het gaat erom dat er heel bewust les wordt gegeven over planten, voeding, dieren, gezondheid en duurzaamheid. De leerkrachten op een Biologie Plus School zijn getraind om een onderzoekende houding te stimuleren. Vorig schooljaar is het team van Obs Nieuwebrug geschoold om alle activiteiten die bij Biologie Plus horen goed uit te kunnen voeren. Van de teamtrainer van het NIBI instituut hebben de leerkrachten geleerd om lessen te kunnen geven op het gebeid van natuur, wetenschap en techniek.

Het concept Biologie Plus School past helemaal bij een school die zo mooi in de natuur ligt als Nieuwebrug en waar de natuur zo'n belangrijke rol speelt in haar onderwijs!

Een eigen tuin voor de leerlingen

De schooltuin van OBS Nieuwebrug is opnieuw aangelegd en middels de methode 'Makkelijk moestuinieren', die het hele jaar beslaat, leren de kinderen nu welke processen er gaande zijn in een tuin. De kinderen zijn samen verantwoordelijk voor hun eigen stukje tuin. De oogst kan worden verwerkt in het prachtig nieuw ingericht kook- en technieklokaal, welke grenst aan de schooltuin.

Leren in de natuur

OBS Nieuwebrug is NatuurWijs en de leerlingen van Nieuwebrug gaan een paar keer per jaar met de boswachter op pad. Elke groep heeft minimaal een dagdeel per week buitenonderwijs. Het bos is het speelplein van Nieuwebrug.

Kom een kijken op de school

Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om woensdag 2 oktober bij de certificering van de school als Biologie Plus School aanwezig te zijn. Wie op een ander moment op Nieuwebrug langs wil komen om de school te bekijken en kennis te maken kan even bellen voor een afspraak en nu alvast de website www.obsnieuwebrug.nl bezoeken.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer