Hardenberg

Nieuwe winkel Decomagazijn geopend in Hardenberg

Door de redactie

Vrijdag 10 juli was de officiële opening van de nieuwe winkel Decomagazijn in Hardenberg. De winkel aan de Lage Doelen in hartje Hardenberg werd geopend door eigenaresse Mariska Binnenmars met centrummanager Eduard Plate.

Na al enkele weken proefgedraaid te hebben was vrijdag de officiële opening van Decomagazijn. "Iedereen zei je moet nu geen winkel beginnen maar ik dacht nu moet je dat juist wèl doen, zeker als het om cadeau's en decoratie gaat", zegt eigenaresse Mariska Binnenmars. Ze blijkt gelijk te hebben, want de winkel bleek al tijdens het "proefdraaien" afgelopen weken goed aan te slaan. Voor ze met de winkel startte verkocht ze al artikelen via Facebook. "Daar bleek sprake van steeds meer belangstelling en dat was de reden dat we een winkel in het centrum van Hardenberg wilden openen. We merken nu ook dat het aantal volgers op Facebook daardoor sterk groeit".

Elke week nieuw assortiment

Het is een gezellige winkel geworden, vol orginele decoratie artikelen als decoratieve borden, grote radar klokken, doeken van linnen of lampen voeten, en nog veel meer, zoals diverse droogbloemen. De winkel heeft een heldere filosofie. "Elk artikel heeft een verhaal, en van elke artikel hebben we ook maar beperkte voorraad, hierdoor hebben we een snel wisselend assortiment voortdurend", licht Mariska toe,"En ik doe er echt mijn best voor om zo scherp mogelijke prijzen te hebben". Op die manier heeft de winkel elke week nieuwe artikelen, die soms nieuw zijn en soms oude spullen uit India en Nepal zijn.

Klanten voelen zich thuis

De winkel heeft ze samen met haar man Erik helemaal opnieuw ingericht, op een knusse en ook ruimtelijk manier. De klanten komen uit Hardenberg, uit de omgeving en ook toeristen melden zich.

De winkel is voorlopig geopend op woensdag tot en met zaterdag, waarvan op woensdag en zaterdag ook in de ochtend. De openingstijden staan op Facebook. Centrummanager Eduard Plate: "Er staan nieuwe ondernemers op, vaak met ervaring op internet of met een heel nieuw idee. We willen die nieuwe ondernemers graag vooruit helpen. Ze kunnen zich melden via www.startjewinkelinhardenberg.nl, we werken bijvoorbeeld ook samen met Startershuis Doen".