Hardenberg

Nieuwe single Planet air

Door de redactie

Els Brink uit Hardenberg en Marius Kooij uit Gramsbergen zijn samen het front van Planet Air, de indiepopband waar ze voor schrijven en in zingen. De band Planet Air, brengt een single uit 'So You Go' op vrijdag 10 mei. Daarbij lanceren Els en Marius voor het eerst een videoclip op 17 mei, rond hetzelfde nummer.

Els en Marius schrijven liedjes over hun belevingswerelden, en hoe die elkaar ontmoeten. "Je hoort ons daarom altijd zingen over hoe wij dingen zien, zoals het er in ons hoofd of in onze dromen uitziet: alles is net een beetje anders, en het kan haast niet echt zijn. Samen willen we met de muziek een nieuwe wereld maken waarin je kunt ronddwalen en waarin je jezelf kunt verliezen", aldus Els en Marius.

Op 1 maart hebben ze hun eerste single 'Get Out Of Me' uitgebracht. Dit was echt een doorbraak voor hen, omdat het de allereerste keer was dat ze met hun eigen muziek naar buiten kwamen. "Vroeger speelde perfectionisme ons wel eens parten, waardoor we lang wachtten met het uitbrengen van onze muziek, maar nu willen we juist heel graag naar buiten. De volgende single is 'So You Go'".

So You Go

'So You Go' is een nummer dat geschreven is vanuit hoe je je als vrouw beweegt in de huidige maatschappij en de persoonlijke struggles die daarbij komen kijken. Dat is voor Els een heel groot gevoel en kan haar soms in de war brengen. Els: "Ik wil heel graag echt vrouwelijk zijn, maar soms vraag ik me af of dat idee van mezelf is, of van buitenaf opgelegd. Als ik daar te ver in doorschiet word ik de hele tijd heen en weer getrokken tussen emoties en dan besluit ik er niet meer over na te denken en me maar mee te laten voeren met wat er gebeurt. Dan verlies ik echter wel een stukje van mezelf. Uit 'So You Go' haal ik nu ook juist hoop. Daar vind ik dat stukje weer terug door het allemaal te benoemen. Dit hebben we ook opgezocht in de videoclip die we erbij hebben gemaakt. Ik bedoel: uiteindelijk is er niet één idee van vrouw zijn volgens mij, en trouwens ook niet één idee van man zijn. Ik voel me het meest vrouw als ik me vrij voel in alles wat ik doe, en me niet laat tegenhouden door mijn onzekerheden. Ik heb vroeger altijd heel graag gedanst en dit heb ik ook in de videoclip gedaan. Het is me gelukt om me vrij te bewegen in het moment, terwijl de camera wel inzoomt op alle bewegingen. Ik ben heel erg trots op het resultaat".

Single release

Op 10 mei komt de single uit en een week later, op 17 mei, wordt de videoclip gelanceerd. Op donderdag 9 mei kunnen mensen als eerste de videoclip zien tijdens een live podcast, waarin Els en Marius vertellen over het maakproces van het nummer en de videoclip. Dit vindt plaats in het Conservatorium Artez in Enschede om 19.30 uur. "Als publiek mag je vragen stellen en feedback geven op de videoclip. De Podcast is te beluisteren op Spotify en is te vinden op onze eigen Spotify pagina", besluiten Els en Marius tot slot.