Hardenberg

Nieuwe Professor Waterinkschool krijgt vorm

Door de redactie

De contouren van de gloednieuwe Professor Waterinkschool in Hardenberg worden steeds duidelijker zichtbaar. Het hoogste punt van het duurzame schoolgebouw aan de Parkweg is inmiddels bereikt.

De plek van de hoofdingang is al zichtbaar en ook is te zien waar de klaslokalen straks komen. "De ruwbouw is zo goed als klaar. Het metselwerk is bijna afgerond en de kozijnen zitten er in. De bouw verloopt volgens planning, wat betekent dat het gebouw voor de bouwvak wind- en waterdicht is", vertelt Ronald Muis, die namens DION Vastgoed Support de bouw begeleidt. Na de zomer volgt de afbouwfase. Dan worden onder meer de tegels en het systeemplafond geplaatst en komen ook de zonnepanelen op het dak. "Het nieuwe schoolgebouw sluit goed aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente. Naast de 160 zonnepanelen zijn we bezig om tachtig extra panelen te plaatsen zodat de school energieneutraal wordt", vertelt Ronald. "De school wordt verder voorzien van triple glas en is voorbereid op aansluiting voor het voorgenomen warmtenetwerk in Hardenberg". Onlangs is er ook een start gemaakt met het groot onderhoud van de naastgelegen gymzaal. Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant krijgt een nieuwe look zodat het past bij de nieuwe school.

Volgens planning zal de school voor speciaal basisonderwijs in december worden opgeleverd en in januari in gebruik worden genomen. Voor de 140 leerlingen kan het niet snel genoeg gaan. Directeur Aaldert Renting: "De kinderen leven heel erg mee. We gaan regelmatig even kijken en willen binnenkort met ze in de nieuwe school kijken". De kinderen doen het goed op de noodlocatie, maar het team en de leerlingen kunnen niet wachten tot het klaar is. "Veel van onze leerlingen zijn prikkelgevoelig. De noodlokalen zijn gehorig en alle leerlingen moeten door dezelfde gang naar hun lokalen. Dat geeft onrust". De nieuwe school is prikkelarm van opzet met vijf ingangen. Ook krijgt de school een rubberen vloer in plaats van linoleum. "We zijn blij met deze unieke vloer die geluid reduceert. We zullen nog even geduld moeten hebben, maar we zien er echt naar uit om terug te verhuizen".