Hardenberg

Nieuwe organisatie in Hardenberg Basic4life

Door de redactie

Vanaf januari 2017 is in Hardenberg een nieuwe organisatie van start gegaan. Een organisatie die bestaat uit vrijwilligers en graag mensen in contact wil brengen met het evangelie Van Jezus Christus. De naam van de organisatie is Basic4Life, dit staat voor het goede nieuws dat levens vernieuwt!

In eerste instantie zullen er vier keer per jaar avonden georganiseerd worden waar landelijk bekende sprekers hun 'getuigenis' komen vertellen. Op deze manier trachten we het geloof dichtbij het dagelijks leven te brengen. "Wij zijn geen kerk, maar vinden het nodig nieuwe wegen te bewandelen waardoor wij naar buiten kunnen treden met de boodschap die God ons heeft gegeven", aldus één van de bestuursleden. "We merken dat er bij veel mensen de levensvragen leven: wie ben ik, wat doe ik hier en waar ga ik naartoe. Ben je hier alleen maar om te werken en een paar uur per dag vrij te zijn of is er een groter doel in je leven? Door bekende Nederlanders hun levensverhaal te laten vertellen waarin ze duidelijk maken dat hun leven verrijkt is met het leren kennen van Jezus denken wij te kunnen beantwoorden aan de vele vragen die er heersen bij vele mensen".

Eerste avond

De eerste avond vindt plaats op 29 januari, de spreker van deze avond is Joop Gottmers. Joop is bekend als Europees kickbokskampioen. Hij verwierf bekendheid en roem maar ook leefde hij in angst met de gedachte dat er constant iemand klaarstond om hem te vermoorden. Joop liet zich leiden door het grote geld van drugs en criminaliteit. Hij gelooft dat, als God niet had ingegrepen in zijn leven, hij al vele jaren dood was geweest... Hij schreef hierover in zijn boek Knock Out. De avond zal muzikaal omlijst worden door een studenten worshipband uit Zwolle. De toegang voor deze avond is gratis en zal plaatsvinden in het Kerkgebouw aan de Schans 9 in de wijk Marslanden Hardenberg, start van de avond is 19.30 uur. Na afloop is er ruimte voor gesprek en een kop koffie.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer