Hardenberg

Nieuwe ontwikkeling in hartje Gramsbergen! De 8 van Gramsbergen wordt gerealiseerd

Door de redactie

Voor velen is het huidige pand aan de Stationsstraat 15 al jaren een doorn in het oog. Het pand, gelegen naast café 'The Alley' staat al vele jaren leeg en past daardoor niet meer in het huidige straatbeeld wat past bij een historische stad als Gramsbergen.

Reden te meer voor de ontwikkelaars LaLiFra BV en Briqs Vastgoed om het pand te transformeren naar 8 appartementen. Met de huidige eigenaar is overeenstemming gevonden over de aankoop van het pand, waarna er besprekingen zijn gestart met de gemeente Hardenberg. Ook de gemeente bleek positief en heeft zijn medewerking beloofd in de realisatie van de appartementen. Inmiddels is ook vanuit de welstand een positief oordeel gegeven over het nieuwe ontwerp.

Het plan is dus nog niet geheel definitief. Wat wel vast staat zijn aspecten als; vorm, uitstraling, indeling en materiaalgebruik. Direct na de bouwvakvakantie wordt de omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente en het is de insteek van de ontwikkelaars om op dat moment een aannemer te selecteren voor de werkzaamheden die gemoeid gaan met deze transformatie.

Het complex, genaamd 'De 8 van Gramsbergen' vormt dus een nieuwe woonomgeving in het hart van Gramsbergen. Nabij alle voorzieningen worden 8 appartementen van ca. 70 m2 gerealiseerd. Het is de insteek om de appartementen all-electric uit te voeren. De woningen zullen in basis met een keuken en badkamer opgeleverd worden en tevens zijn alle woningen voorzien van een buitenberging. Op de begane grond zullen de woningen geschikt worden gemaakt voor seniorenbewoning, met bredere doorgangen en bijvoorbeeld schuifdeuren. Op het eigen terrein bevinden zich 5 parkeerplaatsen, voor het gebouw kan in de openbare ruimte ook geparkeerd worden.

Op dit moment zijn de exacte verkoopprijzen nog niet bekend. Wel is het mogelijk om alvast in te schrijven als geïnteresseerde. Speciaal daarvoor is de website www.stationsstraat15.nl in het leven geroepen. Op die site vindt u naast een impressie van het pand, tevens meer gedetailleerde informatie zoals plattegronden en de diverse kenmerken. Ook is het mogelijk om uw gegevens achter te laten en op die manier op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom dit mooie project.

De verkoop van de appartementen wordt geregisseerd door Vrieling Makelaardij in Hardenberg. Het is de insteek om het complex medio 2021 op te leveren.